Наставак комедије у НВО ЦПЦ: Распоп Мираш позвао „вјернике“ да не ложе бадњаке са „владиком“ Борисом, оптужује их да су Срби и Руси!

1

Наставак комедије у НВО ЦПЦ: Распоп Мираш позвао „вјернике“ да не ложе бадњаке са „владиком“ Борисом, оптужује их да су Срби и Руси!

Прочитајте још:  ХИТ! Бајден се поново руковао са невидљивим пријатељем (ВИДЕО)
Дио НВО ЦПЦ којом „руководи“ расоп Мираш Дедеић, позвали су „вјернике“ да не присуствују налагању бадњака које је за 6. јануар најавио, како наводе, по њиховим квази канонима канонски искључени и сада бивши викарни епископ* Бојан (Борис) Бојовић, са „групом бивших попова ЦПЦ*“.

„Најављује и заказује налагање бадњака на Бадњи дан у Никшићу, Подгорици и на Цетињу, а све у име ЦПЦ*, иако их је Свети* Синод* ЦПЦ* за сва времена искључио и забранио чинодејствовање* у име Црногорске цркве*. За све то има и помоћ цетињске полиције“,наведено је у саопштењу које потписује директор НВО ЦПЦ Мираш Дедеић.

Подсјећају да је Министарство правде на чијем је челу био Марко Ковач потврдило да су сви објекти које користи НВО ЦПЦ у власништву НВО ЦПЦ.

Прочитајте још:  АУСТРАЛИЈАНЦИ БЕСНИ: Гејтсе, нек тебе првог вакцинишу твојом вакцином! (ВИДЕО)
Нажалост и поред свега горе наведеног поједина физичка лица која су се самопрогласила свештеницима(*) Црногорске православне цркве(*) спрјечавају активности легалних и легитмних представника ЦПЦ* на челу са Митрополитом(*) Михаилом у обављању својих редовних и планираних активности. То чине на начин што су окупирали, заузели цркву(*) лвана Црнојевића на Цетињу која је власништво Црногорске православне цркве(*), а кулминација тих активности је та што су возило без регистарских таблица увели у двориште поменуте цркве(*)“, наводи се у рјешењу Министарства правде“, наводе из НВО ЦПЦ.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Они моле своје „вјернике“ да не прихватају позив ове друге, како наводе, нелегитимне групе вјерника, а у ствари, исто секташа.

Прочитајте још:  ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ РУШЕ СРБИЈУ! Функционерка Дритана Абазовића и миљеница Куртија руши власт у Београду!
Из НВО ЦПЦ наводе да су они сада лаици и свјетовна лица која више нису свештеници-секташи ове расколничке групе.

„Очигледно је да су потпомогнути великом количином новца од Српске и Руске православне цркве, што се недвосмислено да закључити из литургије искљученог Бојана Бојовића, у којој се моли за здравље, патријарха Московског Кирила и Српскога Порфирија“, истичу даље из фракције ове секте.

Медијима су прослиједили снимак у којој Бојан (Борис) Бојовић моли за здравље партијарха Руске православне цркве и Српске православне цркве.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Наставак комедије у НВО ЦПЦ: Распоп Мираш позвао „вјернике“ да не ложе бадњаке са „владиком“ Борисом, оптужује их да су Срби и Руси!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *