Србија, Мађарска и Бугарска потписале “Породичну декларацију”: Темељ друштва и снага народа

0

Председници Србије, Мађарске и Бугарске објавили су заједничку декларацију за одбрану породичних вредности, чиме су, како су навели, “дигли глас за значај породице у данашњем свету”.

“Уверени смо да су породице темељ нашег друштва, извор наших вредности и снага наших народа”, навели су Александар Вучић, Каталин Новак и Румен Радев у новогодишњој декларацији.

У декларацији објављеној првог дана нове године на сајту мађарског председништва, три председника окупљена у “Мрежи председника, пријатеља породица” наводе да “породица пружа подршку, вођство и љубав и обликује карактер и идентитет”.

“Породица је и најбоља средина за одгајање деце, која одређује путеве наших народа и обликују будућност наше планете. Јаке породице гарантују културу одговорности која доприноси одрживости и смањује претње климатских промена”, додаје се у тексту, који су пренели и бугарски медији.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Потписници декларације изразили су уверење да “породице заслужују заштиту, помоћ и признање од држава и друштава”, истичући да снажно подржавају “политике које промовишу добробит породице и јачају породичну кохезију, пружају подстицајно окружење за покретање породице, омогућавају женама да се остваре и као мајке и као професионалци, подржавају оне којима је то потребно и обезбеђују сигурну будућност деци”.

Уз новогодишњу честитку и оцену да је “почетак сваке године прави тренутак да се учи из прошлости и планира будућност, да се обнови оптимизам и нада”, председници Србије, Мађарске и Бугарске позвали су грађане своје земље да и у Новој години “наставе да негују породицу као најважнију институцију” у друштву.

Објављивање заједничке декларације иницирала је мађарска председница Катлин Новак, као резиме разговора одржаних током Демографског самита у Будимпешти у септембру 2023. године, пренели су бугарски медији.

Прочитајте још:  Мађарска опет против ЕУ: Проблеми око новог плана војне подршке Украјини

Н1

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *