Вучевић објавио са ким ће СНС преговарати о формирању Владе

0
Милош Вучевић, украјину

Милош Вучевић (Фото: Printscreen)

Председник Српске напредне странке Милош Вучевић изјавио је данас да ће СНС тражити мандат за формирање Владе Србије и да иако ће имати већину у Скупштини Србије, ову странку чекају разговори са евентуалним коалиционим партнерима, пре свега, Савезом војвођанских Мађара, бошњачким странкама и Социјалистичком партијом Србије.

“Имаћемо сигурно 129, а можда и 130 мандата, што је довољно за већину у Скупштини Србије и мислим да ћемо ићи са концептом инклузивног приступа односно да позовемо, пре свеге, Савез војвођанских Мађара, бошњачке странке, а разговараћемо и са Социјалистичком партијом Србије, можда и са неким другим, да видимо ко дели исте вредности”, рекао је Вучевић гостујући на ТВ Пинк.

Говорећи о роковима за формирање институција после избора, рекао је да када Републичка изборна комисија прогласи да су окончани избори и да више нема приговора, тече рок од 30 дана за конституисање Народне скупштине.

Од дана конституисања Народне скупштине рок за формирање Владе Србије је 90 дана.

Када је реч о протестима и захтевима за понављање избора рекао је да ће они који протестују изгледа да нам покваре и дочек Српске нове године.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Правили су хаос 13. децембра, изгледа ће и 13. јануара, али докле год су протести без насиља и без напада на друге људе и институције, нека протестују, имају права да се окупљају”, рекао је он.

Спутњик

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *