Огласила се БИА поводом случаја Сандуловић: Није било примене силе

0
биа

Деманти БИА

Безбедносно-информативна агенција (БИА) саопштила је да демантује тврдње Николе Сандуловића и истиче да приликом предузимања активности из законом прописаног делокруга рада Агенције није дошло до повреде слободе и права, као ни незаконите примене физичке силе према Сандуловићу.

Припадници БИА предузели су активности у циљу разјашњења позадине Сандуловићеве противзаконите делатности коју је надлежни тужилац квалификовао као кривично дело изазивање националне, расне и верске мржње и нетрпељивости из члана 317. КЗ РС, саопштила је БИА.

Изношењем лажи о наводном незаконитом поступању припадника БИА, Сандуловић и остали промотери независности тзв. Косова, желе да дезинформишу и узнемире домаћу и страну јавност, наруше углед Безбедносно-информативне агенције и дестабилизују безбедносне прилике у Републици Србији, наводи се.

Припадници БИА наставиће да, у складу са Уставом и законима Републике Србије, професионално и одговорно поступају у циљу заштите поретка и безбедности Републике Србије и њених грађана, закључује се у саопштењу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У медијима су се појавиле вести да је председник опозиционе Републиканске партије Никола Сандуловић ухапшен 3. јануара, а према тврдњама његових адвоката приликом саслушања је и претучен.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *