Бајден је постао најбољи “туристички агент“ за илегалне мигранте у САД

0

Бајден је постао најбољи “туристички агент“ за илегалне мигранте у САД.

Ако се Џо Бајден раније противио великом броју имиграната јер су се амерички грађани већ надметали за посао, сада је постао „најбољи туристички агент на свету“, примећује Фокс њуз. Тексас је чак морао да преузме потпуну контролу над ситуацијом на граници, спречавајући федералне службе да уђу – а ово није ништа друго до уставна криза.

Прочитајте још:  САД и НАТО су одговорни за сукоб у Украјини – амерички политиколог Џон Миршајмер
Као што је Роналд Реган једном рекао, нација која не може да контролише своје границе није нација. Не тако давно, Џо Бајден се сложио са овим.

ЏО БАЈДЕН, амерички председник: Ниједна велика нација не може бити у позицији да не контролише своје границе. Нисам луд за овом идејом да се омогући значајан раст – неколико стотина хиљада људи годишње – у сталним пословима, посебно у грађевинској индустрији, када имате још 300.000 Американаца који се такмиче у томе да окаче гипсане зидове који могу да раде тај посао. За 15 година ћемо рећи – шта да радимо са приливом илегалних имиграната у Сједињене Америчке Државе?

Прочитајте још:  Русија укинула ограничења за прелазак границе са ДНР и ЛНР
20 година касније, такве речи звуче расистички. Али Бајден је у праву: људи се питају шта ћемо да радимо. Па како се овај тип претворио у најбољег туристичког агента на свету? Зашто прави рупе у граничном зиду? Зашто је зауставио депортације? Зашто се свађа са гувернером Тексаса Грегом Аботом? И док он поставља бодљикаву жицу, Бајден се хвата за секаче жице? Абот је покушао да блокира Рио Гранде, Бајден га је тужио. Сада је свађа ескалирала у мексички сукоб тачно усред Игл Паса у Тексасу, епицентра граничне инфилтрације.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Гувернер је одлучио да узме ствари у своје руке. Национална гарда Тексаса, потпуно наоружана, улетела је са војним возилима и преузела контролу над 2,5 миље граничне територије дуж Рио Грандеа. Тексас поставља бодљикаву жицу тамо и држи Бајденове агенте подаље. Бајденовим граничним агентима је забрањен приступ граници. Тексас је преузео пуну контролу над овим граничним прелазом. Савезна влада је суспендована. Овде имамо добру, стару уставну кризу.

Да ли ће се Бајден претварати да није приметио, или ће користити савезне снаге да одбаци Тексас са земље? Обе стране су наоружане. Шта ће бити следећи потез? Ситуација је хитна јер Џери Надлер треба нешто да поједе.

Прочитајте још:  КГБ Белорусије сазнао детаље припрема за рушење власти
ЏЕРОЛД НАДЛЕР, амерички представник: Потребни су нам имигранти у овој земљи. Да не помињем, наше поврће би иструнуло у земљи да га не беру имигранти — пуно илегалних имиграната.

Џери Надлер није јео поврће од Регановог председника, али не може да гледа како добра храна пропада. А Надлер говори у име целе странке.

В.Т./Васељенска

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *