Шиптарски зулумћари не мирују: Поново опљачкана црква на КиМ

0

Шиптарски зулумћари не мирују: Поново опљачкана црква на КиМ.

Црква Светих Отаца у Зупчу поново је опљачкана ноћас и то на Мали Божић. Из цркве је однето између 3.000 и 4.000 динара прилога који су оставили верници.

У питању је новац који је остављан у свесци у којој се бележе прилози, док новац са икона није диран, као ни у самој сувенирници, иако је и она обијена. Ову је информацију за КоССев потврдио шеф оперативе КП у Зубином Потоку Милан Ђукић.

Лопов, или лопови у цркву су ушли највероватније кроз обијен прозор, док је други прозор цркве такође отворен, претпоставља се изнутра. Такође су обијена и врата од сувенирнице, али из ње ништа није изношено.

Иначе, надзорне камере нису радиле, а како је Ђукић казао, оне су поломљене током претходне крађе, крајем августа прошле године.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ова је црква пљачкана у више наврата.

„По ко зна који пут се наша црква пљачка… Досадило и Богу“, казали су мештани, који су јутрос и пријавили ову крађу.

Прошле године у фебруару, припадници тзв. косовске полиције ухапсили су младића осумњиченог за тешку крађу у покушају пљачке управо ове цркве. Радило се о 22-годишњаку из суседног села Кошутово. Њему се на терет тада стављало и више других крађа, такође у верским објектима у овој општини. Како КоССев незванично сазнаје, он је тада био само на кратко приведен.

Спутњик

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *