Роскомнадзор је објаснио блокаду сајта ПЦУ

0

(фото:РТ)

Роскомнадзор је објаснио блокаду сајта ПЦУ.

Роскомнадзор је блокирао веб-сајт Православне цркве Украјине (ПЦУ) због вишеструког постављања забрањеног садржаја, преносе медији.

Прочитајте још:  Нови протест мештана села код Зрењанина, најављују свакодневне блокаде
Одељење је објаснило да се на сајту редовно дистрибуирају материјали „који имају за циљ изазивање мржње и непријатељства према особама удруженим на основу друштвене, националне, верске и језичке припадности“.

Из података службе Роскомнадзора за проверу ограничења приступа сајтовима произилази да је приступ сајту ввв.помисна.инфо ограничен, уверен је дописник РБЦ.

Приступ овом ресурсу је трајно ограничен у складу са чланом 15.3-2 Закона о информацијама, информационим технологијама и заштити информација због поновљеног постављања забрањеног садржаја.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Белта: У Србији је опозиција током протеста блокирала међународни аутопут код Београда
Украјинска православна црква Московске патријаршије била је део Руске православне цркве као самоуправна црква са широким правима аутономије. У мају 2022. године, два месеца након почетка руске специјалне операције у Украјини, УПЦ је прогласила своју „потпуну аутономију и независност“ од Московске патријаршије.

У лето 2022. украјинске власти су почеле да врше претресе у просторијама УПЦ, отварају кривичне поступке против свештенства и одузимају некретнине.

Православна црква Украјине добила је аутокефалност 2019. године. Руска православна црква сматра ПЦУ расколничком, а Цариградска патријаршија је признаје као легитимну помесну цркву Украјине. ПЦУ сада полаже право на једну од главних православних светиња – Кијевопечерску лавру, која је дуго била на располагању Украјинске православне цркве.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *