Јовановић и дефинитивно иде у коалицију са “Србијом против насиља”

0
насиља

Милош Јовановић (Фото:hFOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ/ nr)

Нова Демократска странка Србије и ПОКС предложили су Србији против насиља нацрт опозиционог деловања, то јест документ у коме се разматрају два сценарија: први уколико листа “Ми – глас из народа”, чији је носилац Бранимир Несторовић, подржи СНС и СПС и тиме обезбеди владајућу већину у Београду, и други ако се буду понављали избори у престоници.

“Направили смо разлику уколико буде или не буде већине у Београду, а онда имамо и стратегију уколико сви Несторовићеви одборници подрже листу СНС и СПС или тек неколико њих. У случају да цела Несторовићева група подржи већину, онда нам је сужен маневарски простор, па треба да се вратимо институционалној борби у скупштини, али на мало радикалнији начин, што ћемо додатно разрадити у наредном периоду”, каже извор “Нове” из коалиције НАДА.

Скупови и блокада Скупштине

Ипак, ако само два или три одборника листе “Ми – глас из народа” подрже СНС и СПС у Београду, помиње се могућност блокаде градске скупштине.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“У том случају треба размислити да ли треба дозволити одржавање седнице, а постоје одређени предлози да се блокира скупштина. Између осталог предложено је да се дан или два пре седнице организују скупови или да се евентуално блокира Скупштина града Београда”, поручује саговорник “Нове”.

Други сегмент документа се пак односи на ситуацију да нема већине у Београду, па се разрађује шта је неопходно учинити пре избора како би се створили равноправни услови, што се пре свега односи на сређивање бирачких спискова и отварање медија.

“Ако се ти услови не испуне, поставља се питање да ли треба учествовати на тим изборима. Наш став је да у том случају не треба ићи на изборе, већ организовати активни бојкот. Има ту више предлога како би тај бојкот изгледао, али о томе ћемо обавестити јавност у наредном периоду. Ово није ултимативни документ, желимо да радимо заједно, па ћемо детаљније разговарати највероватније после протеста 16. јануара”, поручују из коалиције НАДА за “Нову”.

Прочитајте још:  ОД СУТРА ЋЕТЕ ОВАКО ПЛАЋАТИ ПРЕВОЗ: Представљен нови систем "Београд плус" - ово су нове цене карата

Гостујући на телевизији “Нова”, лидер Новог ДСС-а Милош Јовановић потврдио је да је документ послат, као и да су представници обе коалиције одржали састанак.

“Не желим да проћердамо енергију као што је остатак опозиције учинио 2017. и прошле године на протестима. Сада се боримо за равноправне изборне услове и изборе или ако власт то не дозволи, онда се прави атмосфера која може да доведе 100.000 људи на улицу”, закључио је Јовановић.

РТ

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *