Коме смета усаборена Република Српска?

0
српске

(фото:БН ТВ)

Коме смета усаборена Република Српска?

Поштовани грађани Републике Српске, Удружења грађана, изабрани српски представници  на свим нивоима власти, цијењена академска заједницо, поштовани медији,

Eво већ 12 дана траје протест поста на води нашег предсједника Николе Лазаревића везано за нашу иницијативу за одржавање Сабора Републике Српске.

Прочитајте још:  Граорац: Не дозвољавамо да се Српска назова геноцидном, јер она то није
Као што сте већ упознати, нова, пета иницијатива ЕКОЛОШКЕ ПАРТИЈЕ-ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ је службеном поштом послата на адресе Дабробосанске mитрополије, Академије наука РС, Сената, републичке борачке организације, оба универзитета и на све парламентарне партије у НСРС.

Циљ је јасан, тражимо од именованих да пристану на одржавање Сабора, да сви делегирају по једног свог члана у координациони тим за припрему саборске декларације и одржавање Сабора Републике Српске.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Вријеме у коме живимо тражи праве одговоре, то је данас у подијељеној, посвађаној, у много чему блокираној и по више основа озбиљно угроженој Републици Српској могуће постићи само кроз Сабор, све као стратешки одговор бремену времена у коме живимо.

Прочитајте још:  Брнабић: Влада је близу да поништи све уговоре са Рио Тинтом
Тај стратешки одговор јесте у усаборењу Српске и саборској декларацији – документу припремљеном од највеће српске памети, декларацији која ће кроз јасне смјернице обухватити живот и рад Републике Српске за наредне године и деценије:

– доградњу неуништивог правног, политичког, безбједносног, привредног и образовног система

– изградњу социјално одговорне и еколошке државе, демографску политику………….

– одгој здраве, хумане и спортске нације, одгој младости која зна своју историју, баштини своју традицију, поштује друге и другачије и иде у корак са новим временом

– документа који ће подвући ЦРВЕНЕ ЛИНИЈЕ везано за поштовање Дејтонског споразума и његовог анекса 4-Устава БиХ, односно, омеђити рад свих институција и свих изабраних српских представника на свим нивоима власти

Данас, послије више година молби да ураде тај мали корак за себе, а историјски за Републику Српску и дејтонску БиХ, послије жртве коју достојанствено подноси, сад већ видно ослабљени предсједник ЕКОЛОШКЕ ПАРТИЈЕ-ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ, питамо именоване КОМЕ ОД ВАС СМЕТА да се усаборимо?

Коме од вас смета да се као најодговорнији и најписменији људи у Републици Српској договорите око усаборења Републике Српске, да кроз тај чин докажете народу да сте сложни у очувању наше отаџбине, да поштујете дејтонску БиХ, да желите све и једном грађанину Републике Српске иста права, да тако усаборени пружите руку осталим народима у Федерацији и дејтонској БиХ?

Прочитајте још:  Шиптарски терористи са дугим цевима поново у Бањској
Да тако сложни пошаљете поруку гарантима Дејтонског споразума, да им тим чином докажете да у свим институцијама и изабраним представницима српског народа имају искреног и поштеног сарадника.

Да у будућности имају партнера који сигурно неће бити кочница на путу поштовања Устава и закона, да неће бити кочница било којем међународном удруживању које неће угрозити витални интерес било ког народа у Дејтонској БиХ, као и уставна права Републике Српске, све као једног од конституената међународно признате БиХ.

Зар не би, господо, тај ваш мали, а за Републику Српску велики и величанствен корак са одушевљењем прихватио сав српски народ и сваки добронамјеран грађанин Републике Српске, зар се томе не би обрадовала наша матица Србија и наш свети СИНОД?

Зар треба да вас, господо, подсјећамо да оно што ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ само предлажу, све као национално одговорна, толерантна, саборна и хумана политичка организација може да смета само отвореним непријатељима Републике Српске?

Прочитајте још:  ДАНИ(Ј)ЕЛ СИМИЋ: ПРИГОЖИНОВ СЕПТЕМБАР ’93 (ВИДЕО)
Зар ви најодговорнији у именованим институцијама и партијама нисте свјесни колико међу вама има оних који имају ОБРАЗ и ДОСТОЈАНСТВО, оних који подржавају и који ће јавно подржати ову писмену и за  Републику Српску спасоносну причу?

Зар ће се на овај наш апел и молбу оглушити онај који народ у својој Митрополији треба да сабира у вјери, пожртвовању и љубави, зар ће тако жртвовати најчаснијег међу нама, а СПЦ оданог вјерника и задужбинара?

Прочитајте још:  Врањеш: Сарајевски „принципи“ су добри за Републику Српску колико и америчка „правда“ носача авиона
Питамо вас, господо, данас отворено, да ли сте свјесни да ћете „мудрим“ ћутањем, бити проказани као људи који су Републици Српској, српском народу и свим њеним грађанима окренули леђа кад сте им највише требали?

Што се нас тиче, било какво даље ћутање (оних који још ћуте) нећемо толерисати, напротив.

Прочитајте још:  „Немогуће је заборавити. Српски генерал о Лукашенковој посети Југославији 1999. године
У наредним кризним данима бићемо приморани на потезе који се неће свидјети оним који се ОГРИЈЕШЕ о витални интерес Републике Српске, српског народа и свих њених грађана, тиме угрозе живот човјека који као ни ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ ништа не тражи осим да се коначно ви као најодговорнији саберете у општем интересу, Републику Српску да усправите, народу самопоуздање вратите, те тако сложни, све уз нашу и народну подршку на писмен начин трасирате њен сигуран пут кроз 21. вијек.

Никола Лазаревић/Катера Њуз

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *