Чанак опет провоцира: Објавио слику са ракетом „џавелин“ и поручио да ће много тога да се мења

0
Чанак

Сепаратиста Чанак (Фото: RTS Printscreen/TwitterPrintscreen/Aleksandar Marton)

Чанак опет провоцира: Објавио слику са ракетом „џавелин“ и поручио да ће много тога да се мења.

Политички пензионер Ненад Чанак, чија је партија после више од две деценије испала из покрајинског парламента, поново би да се бави политиком, па покушава да у центар пажње јавности дође, као и обично – провоцирајући.

Прочитајте још:  Од победе Националног блока зависи да ли ће нам шиптарски терористи пришити етикету геноцидног народа
Чанак је овај пут помислио да је одлука Стејт департмента да одобри потенцијалну продају 246 ракета „џавелин“ Приштини, идеална прилика да и он изложи неко своје политичко сматрање.

„Имао сам у Украјини прилику да видим како изгледа тенк после сусрета са џавелином. А имао прилику и да научим како се рукује њоме. Обука за коришћење се може обавити за пола сата. Ако (када?) у Приштину стигну џавелини, много тога се тренутно мења“, констатовао је Чанак, у паузи између ломљења славског колача са надрисвештеницима неканонске црногорске цркве, и писања и ретвитовања ратхохучкашких твитова пуних мржње према Србима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Чанак је, иначе, још у првим месецима специјалне војне операције у Украјини, отрчао у Кијев, како би се „лично уверио шта се тамо догађа“.

Прочитајте још:  Српски борбени авиони примећени у близини административне границе самопроглашене републике - Приштина демантује извештаје о планираном повлачењу специјалних снага
Очигледно да је, ипак, Чанак више времена провео у Украјини сликајући се са експонатима као просечан туриста, него информишући се о току сукоба – јер да се у Кијеву мало боље распитао око стања на фронту, сазнао би да тамошњој војсци „џавелини“ нису много помогли и да је коннтраофанзива у којој су ови пројектили обилато коришћени, увелико на издисају.

То би, можда могао да пренесе и својим пријатељима са Космета, који себе представљају као тамошње лидере, а који су му недавно били домаћини.

Прочитајте још:  Да ли ће ико чути вапај Срба са Косова и Метохије: И данас протести широм Севера
Јер Чанак је пре неколико месеци био гост такозваног приштинског градоначелника Препарима Раме, који га је, након што су се изгрлили, представио као „присталицу наше државе“, односно лажне државе Косово.

Какве то злослутне поруке шаље Чанак наводећи да ће „џавелини“ променити много тога, није најјасније, али је, познајући Чанкове методе јасно, да Србима вероватно не мисли ништа добро, преноси РТ Балкан.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *