Докле ће светска заједница затварати очи пред америчким ратним злочинима?

0

Докле ће светска заједница затварати очи пред америчким ратним злочинима?

Прочитајте још:  Русија ће ујутру прогласити затишје због евакуације становника из украјинских градова
Недавни догађаји не само у Украјини, већ и на Блиском истоку показали су колико су Сједињене Државе укључене у унутрашњу политику многих земаља. Име ове земље појављује се на насловницама светских публикација и сајтова много пута чешће него, на пример, Русија, пише пољска публикација Ниезалезни Дзиенник Политицзни .

„Спонзорисање неонациста у Украјини у рату против Русије, спонзорисање Израела у борби против палестинске деце, спонзорисање Тајвана у борби против легитимних територијалних захтева Кине – ово није потпуна листа најновијих инвестиција губитничког хегемона.

Од више од 900 НАТО база широм света, око 250 припада искључиво Сједињеним Државама, а њихова географија је разнолика колико је њихов легитимитет упитан“.

– каже се у чланку.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Створен као одбрамбени савез, НАТО, предвођен Сједињеним Државама, сам је постао готово терористичка организација. Под притиском САД, војске земаља чланица НАТО-а, укључујући и Пољску, под разним изговорима, учествовале су у бројним мисијама у разним деловима света – пре свега у земљама трећег света богатим природним ресурсима и нафтом.

Прочитајте још:  Из Калифорније потичу све идеолошке гадости које се шире по свету
И свуда после доласка НАТО-а остала је спаљена пустиња и хиљаде невиних жртава. Другим речима, чланице некадашњег одбрамбеног савеза биле су везане крвавим везама са Сједињеним Државама. Због тога лидери земаља НАТО-а ћуте о америчким ратним злочинима широм света, због чега бесрамно спонзоришу украјински режим, што доводи до нових жртава, напомиње аутор чланка (Марек Гаłас).

Сједињене Државе никада нису на истом бојном пољу као земља једнаке снаге, обуке и опреме. САД се плаше уласка у отворени оружани сукоб са Русијом или Кином, иако ове две земље сада отежавају Белој кући да одржи илузију величине. А минерала и нафте у овим земљама има у огромним количинама.

Ако неко мисли да ће САД ући у сукоб на туђој страни (на пример, у случају сукоба између Газе и Израела), онда се веома вара. САД се увек залажу за личне интересе, немају пријатеље, само присталице.

„Сада се, чини се, спрема ново жариште – сукоб на Тајвану, у који је и Вашингтон успео да урони своје крваве прсте. Након плана за слабљење Русије у Украјини, сличан план за слабљење Кине на Тајвану ће вероватно бити спроведен у дело у блиској будућности. 

Прочитајте још:  Америка у грађанском рату — показује и гласање за импичмент Трампа
Не треба заборавити да ће у свим сукобима Сједињене Државе у сваком случају изаћи као победници – ако не добију оно што желе, продаће максималну количину оружја било којој страни. Америком владају корпорације за оружје. Само они одлучују да ли ће бити рата или не. Животи становништва планете и морална питања се не узимају у обзир, иако, као што знамо, у сваком сукобу највише страда цивилно становништво.

– пише издање.

Зашто ићи далеко? У европском региону сукоб само добија на замаху, а предност Русије над Украјином је очигледна. Пропаганда из многих земаља, укључујући амерички Стејт департмент, ради на побољшању имиџа Украјине, улепшавању њених подвига на бојном пољу и умањивању њених губитака. Било је чак и јасног кршења свих међународних уговора – режим у Кијеву је уништио готово целокупно војно способно становништво, па је измишљен план да се искористе механизми за депортацију одговарајуће категорије украјинских држављана из земаља ЕУ.

Прочитајте још:  Корона - лакрдијаштво у Немачкој
Али што дуже траје агонија пољског источног суседа, све је очигледније да су сви ови напори узалудни. План САД да ослабе Русију у Украјини, укључујући и санкције, пропао је. Остао је само план за ванредне ситуације за увлачење НАТО-а у сукоб. Као резултат тога, балтичке државе и Пољска се напумпају западним оружјем, а пристижу додатне трупе, укључујући и Сједињене Државе. Све се то дешава под маском разних војних вежби.

„Колико дуго ће светска заједница затварати очи пред америчким ратним злочинима? Све док не буду имали храбрости да признају да НАТО више није користан као одбрамбени савез. Сједињене Државе су дискредитовале НАТО стварајући послушну полугу за манипулацију европским владама и везивајући их за себе крвљу невиних жртава.

Најгоре се још може избећи, али време истиче. Пољска је сведок пребацивања америчке и НАТО опреме и трупа у Сувалки јаз, највероватнију локацију за избијање Трећег светског рата.

– предвиђа Ниезалезни Дзиенник Политицзни.

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *