Заветници: Укидање платног промета удар на државни суверенитет

0

Звечан, Косово и Метохија (Фото: Весна Веизовић)

Српска странка Заветници истиче да намера самопроглашених власти у Приштини да од 01. фебруара укину платни промет између КиМ и централне Србије представља удар на државни и монетарни суверенитет наше земље и директно угрожава опстанак српског народа у покрајини.

Све су израженији покушаји Куртијевог режима да једностраним провокацијама и кршењем Резолуције 1244 што пре заокружи тзв. државност Косова и трајно протера државу Србију и Србе са КиМ.

Све његове акције, од убрзаног наоружавања тзв. КБС, куповине америчких ракета и најаве о усклађивању спољне политике лажне државе са Албанијом, па до намере да укине динар и насилно заузме зграде српске Поште на КиМ, наставак су политике великоалбанског сепаратизма, у којој је Србима на Космету додељена улога Јевреја у нацистичкој Немачкој.

Српска странка Заветници тражи од државног руководства, пре свега од Владе и Министарства спољних послова да алармирају све најважније међународне адресе о ескалирајућим потезима албанских сецесиониста у Приштини.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Држава би уз помоћ пријатељских земаља морала да затражи од чланица УН да осуде сва кршења Резолуције 1244, а од Савета безбедности да предузме одговарајуће санкције против Приштине због политике апартхејда и етничког чишћења српског становништва.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *