Малофејев: Јака Русија неће дозволити на својој територији „јавне организације“ које имају за циљ само заштиту криминалаца одређеног етничког порекла

0
русија

Константин Малофејев (ФОТОГРАФИЈА: ЦАРИГРАД)

У Русији се одвија дискусија о етничким удружењима које су створили мигранти из земаља Централне Азије и Закавказја. Дискусија о овој теми изазива огроман одјек, јер су се многи навикли на постојање етничких удружења, формалних и неформалних, на територији Русије. Представници мигрантских удружења су веома увређени када се идентификују са организованим криминалом. Поједини представници миграната усуђују се чак и да траже извињење од оних политичара и јавних личности који ствари називају правим стварима.

Али захтев за елиминисањем криминалних заједница већ се чује у нашем друштву. Иза овог захтева стоје интереси већине руског народа.

Његова Светост Патријарх Кирил у својим говорима истиче: све је више доказа о уједињењу миграната у криминалне заједнице и сукобима који из тога произилазе. 

„Позивам владине званичнике и лидере пословне заједнице да упамте да ћемо, ако се настави описани тренд, изгубити себе, изгубићемо Русију – вишенационалну државу, чије језгро чини руски православни народ“, рекао је патријарх.

Злочиначка удружења у питању су озлоглашене дијаспоре. Само њихово постојање у Русији је доказ да је држава још увек слаба. Јака држава неће дозволити да на својој територији постоје „јавне организације“ које имају за циљ само заштиту криминалаца одређеног етничког порекла.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Заједнице страног језика, странокултурних људи, опасних за аутохтоно становништво, за обичне грађане Русије, све време расту. Знамо примере када су у градовима Подмосковја мигранти покушавали да успоставе сопствена правила, учине свој начин живота доминантним, натерају локално становништво, Русе, да се придржавају правила која су нам донели кући са својих крајева. 

Знамо још више примера како организоване криминалне заједнице помажу сународницима који су починили злочине да побегну од закона. 

Прочитајте још:  Свети владика Николај: Савест наша нас приморава да плачемо када Руси плачу и да се радујемо када се Руси радују

Не може се не сложити са замеником председника Државне думе Петром Толстојем, који каже: „Све ове националне дијаспоре, заједнице и заједнице нису ништа друго до легализоване мафијашке структуре. Илегални, у најбољем случају „у сивој зони“, и, по правилу, просто криминални послови су њихово главно занимање. „Дијаспора“ се у пракси бави подмићивањем локалних власти, заштитом нелегалне трговине и скривањем својих колега криминалаца од одмазде. 

Али ни ово није најгоре. Заиста опасна ствар је то што за посетиоце њихове заједнице делују као паралелна тела моћи. У ствари, „дијаспоре“ су државе унутар руске државе, то су организације које ометају рад институција стварне власти, пре свега полиције. 

Ликвидација дијаспора, ликвидација паралелних институција власти не значи да желимо некоме да одузмемо законска права и учинимо га беспомоћним. Напротив, залажемо се за примену у пракси принципа једнакости свих људи пред законом. Залажемо се за то да права сваке особе буду заштићена само правним средствима. 

У савременој Русији постоји све за то, укључујући и стране држављане. Свако од њих у сваком тренутку може потражити помоћ од конзулата своје земље. С друге стране, сваки од њих је заштићен од самовоље и кршења закона у Русији од стране полиције.

Ако мигрантима то није довољно, значи да се заправо не ради о заштити њихових легитимних права и интереса, већ о томе да они формирају своје јавне организације по етничком принципу како би заобишли закон, као и да би прикрили своје сународнике који су чинили злочине. Ово је неприхватљиво и мора се једном заувек окончати. 

Константин Малофејев / Цариград

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *