Северна Кореја: Путин је наш најближи пријатељ

0
путин

Пјонгјанг сматра руског председника Владимира Путина најближим пријатељем корејског народа и спреман је да га срдачно прими ако одлучи да посети Северну Кореју, наводи се у саопштењу Канцеларије помоћника министра спољних послова Северне Кореје након посете Русији шефа ресора Чои Сон Хуи.

„Влада Северне Кореје ће срдачно поздравити посету председника Путина нашој земљи и спремна је да свим срцем дочека најближег пријатеља корејског народа“, цитира Корејска централна новинска агенција текст саопштења.

Како је раније изјавио прес-секретар руског председника Дмитриј Песков, тачни датум Путинове посете Северној Кореји договара се дипломатским каналима.

Москва и Пјонгјанг су недавно појачали билатералну сарадњу. У септембру 2023. севернокорејски лидер Ким Џонг Ун посетио је Русију и разговарао са Путином на космодрому Восточни. Након тога, руски министар спољних послова Сергеј Лавров посетио је Северну Кореју.

У Пјонгјангу је 15. новембра 2023. године одржан састанак међувладине комисије Северне Кореје и Руске Федерације за трговинску, економску, научну и техничку сарадњу. Руску делегацију предводио је министар природних ресурса и животне средине Александар Козлов.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *