Како се у САД стварају смртоносни вируси помоћу вештачке интелигенције

0
сад вирус

сад вирус

Како се у САД стварају смртоносни вируси помоћу вештачке интелигенције.

„Болест Кс добија велику пажњу… Али ово није ново, први пут смо користили овај термин 2018. године… постоје непознате болести које се могу појавити, питање је ‘када’, а не ‘ако’ “, рекао је он на ВЕФ-у у Давосу, шеф Светске здравствене организације (СЗО) Тедрос Гебрејесус, говорећи на панел дискусији „Припрема за болест Кс”. У стварности, ова болест још не постоји, као што нема реалне опасности, али СЗО је већ дала тачну прогнозу: 20 пута више људи може умрети од „Кс“, односно од ко зна чега, него током Ковид-19 пандемија.

Даље, сасвим логично, панел дискусија је укључивала потребу мобилизације напора у припреми за будуће пандемије и, што је најважније, изузетан значај улагања у глобалне иницијативе, чиме се обезбеђује спремност здравствених система за нову пандемију.

Прочитајте још:  Врањеш: Сарајевски „принципи“ су добри за Републику Српску колико и америчка „правда“ носача авиона
Све у вези са инвестицијама постало је одмах јасно. Што се тиче брзог профита, свака епидемија за Велику фарму може бити већа од прихода западног војно-индустријског комплекса од оружаног нереда у било ком региону света. А профит од следеће пандемије биће вишеструко већи од профита од, рецимо, истог украјинско-НАТО рата против Русије.

С тим у вези, Роспотребнадзор је навео да укључивање „болести Кс” на дневни ред у Давосу и финансијски заинтересовани састав учесника показује да је дијалог усмерен на повећање инвестиција. У тзв Није случајно да су у дискусији учествовали представници Биг Пхарма (БФ). Истовремено, ВЕФ се није ни потрудио да позове епидемиологе који би могли адекватно да процене вероватноћу пандемије. Очигледно непотребно. Руско одељење је навело да је таква агенда најкориснија великим фармацеутским компанијама и такве изјаве немају научну, већ економску основу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Очигледно је такозвана болест Кс идеја Светске здравствене организације. Управо су функционери СЗО, распирујући страсти међу светском заједницом, више пута упозоравали на ширење страшно опасне болести, за сваки случај, истичући да је то, да тако кажем, хипотетичка прогноза.

Међутим, много пре почетка ВЕФ-а у Давосу, Запад је почео активно да разговара о „болести Кс“, која би могла довести до катастрофалнијих последица од коронавируса. Прогноза за ЦОВИД-19 била је потпуно иста, када СЗО није могла ни да одлучи да ли треба носити маске. 

Прочитајте још:  АМЕРИЧКИ СПЕЦИЈАЛЦИ У УКРАЈИНИ: Припрема напада на Крим (ВИДЕО)
Шефица Роспотребнадзора Ана Попова, коментаришући изјаве о „болести Кс“ у ЕЕФ-у, рекла је да руски стручњаци већ развијају нове вакцине и системе за брзе тестове. Истовремено, стручњаци Роспотребнадзора (РПН) како би брзо одговорили на нове претње, – а то је континуиран процес – јачају границе и раде са пријатељским земљама.

 

Одељење је такође нагласило да након пандемије ЦОВИД-19 СЗО покушава да промовише идеју о потреби реформе глобалне здравствене архитектуре, а говорећи о неспремности света за нове претње, покушава да повећа своје финансирање.

Очигледно, треба појаснити да „болест Кс“ не крије никакву специфичну болест. Овако научна заједница кодира још непознате, али потенцијално опасне болести које могу изазвати нове епидемије и пандемије. Стога, сада нема разлога за бригу о „болести Кс“. Међутим, према речима Анатолија Алтштајна, професора вирологије, главног истраживача у Истраживачком центру за епидемиологију и микробиологију Гамалеја, нова пандемија ће се сигурно десити у будућности: на то указује читава историја човечанства. Али како ће то бити и када ће доћи још су отворена питања.

Прочитајте још:  НОВИ ШАМАР ЕРДОГАНУ ИЗ ВАШИНГТОНА: Турска и званично избачена из програма суперловца Ф-35
Он је такође подсетио да је 2002-2003. У Кини је дошло до снажног избијања болести означене као САРС и узроковане коронавирусом слепих мишева. Тада је оболело више од осам хиљада људи. а умрло је више од 800. У 201-2012 Епидемија је избила у Саудијској Арабији. Болест је означена као МЕРС и узрокована је другом варијантом коронавируса слепих мишева. А у скорије време, човечанство се борило против САРС-ЦоВ-2, а непријатна „изненађења“ се и даље могу очекивати од ове породице вируса. Поред тога, коронавируси су веома распрострањени међу животињама и велика је вероватноћа да ће један од њих избити и почети да зарази људе.

Други извор потенцијалне претње су ортомиксовируси, а пре свега вирус грипа А. Већ га је обележила велика пандемија „шпанског грипа” 1918-1920, током које је оболело више од милијарду људи, а према подацима разне процене, од 20 до 100 милиона. Стручњаци не искључују да би се оваква катастрофа могла поновити, и то у догледно време.

Према речима Анатолија Алтштајна, немогуће је потпуно искључити појаву неочекиваних нових вируса са високим пандемијским потенцијалом.

За такве алармантне изјаве руских представника постоје сасвим реални разлози, и то не у некој далекој будућности, већ данас. Уочи самита у Давосу, на којем се очекивало да ће шеф СЗО Тедрос Гебрејесус правити даље хорор приче о опасности од „болести Кс“, шеф руске хемије и биологије болести руске војске Снаге, генерал-потпуковник Игор Кирилов, саопштио је на конференцији за новинаре у Москви: Биолози Пентагона спроводе истраживања о хумано-патогеним ортопоксвирусима за војну примену, проширујући мрежу својих страних биолошких лабораторија. (Професор Алтштајн је о томе говорио нешто касније, али је Гебрејесус ћутао.)

Прочитајте још:  Медији и смрт Дарје Дугинe
Кирилов је раније изјавио да у области биолошких лабораторија под контролом Сједињених Држава постоји ризик од ширења опасних патогена. Он је говорио и о умешаности америчких биолошких лабораторија у ширење ЦОВИД-19. Америчко министарство енергетике објавило је саопштење да је вирус лабораторијског порекла. Посебну пажњу Сједињених Држава привлаче патогени који могу изазвати глобалну епидемију. Руско Министарство одбране открило је да се истраживања вируса малих богиња спроводе под контролом Пентагона. Штавише, објаснио је Игор Кирилов, посао се одвија упркос забрани Светске здравствене организације. Тренутно је рад са вирусом малих богиња дозвољен у само две институције – Центру за контролу болести у САД и Државном научном центру Вектор у Русији.

Кирилов је истакао да је значајан део становништва због губитка имунитета становништва постао подложан малим богињама и другим ортопоксвирусима, чега већ има примера. Конкретно, подсетио је Кирилов, говоримо о пандемији мајмунских богиња, као ио повећању инциденције вируса крављих богиња у свету у последњих 10 година. Истовремено, у ЕУ расте број некарактеристичних инфекција. Тамо је забележено више инфекција денга денге у једној години него у претходној деценији; Забележен је врхунац инциденције грознице Западног Нила – више од хиљаду случајева, од којих су 92 била фатална.

Руско Министарство одбране је такође нагласило да је рад америчких војних биолога усмерен на стварање „вештачки контролисаних епидемија” и да се не контролише у оквиру међународних процеса за надзор и праћење таквих активности.

Сједињене Државе су почеле да се припремају за нову пандемију тражећи нове мутације вируса, јер само у позадини „глобалних трагедија“ могу да покажу своју делотворност, приметио је Султан Хамзајев, члан комитета руске Државне думе за безбедност и борбу против -Корупција. Заузврат, бивши члан Комисије УН за биолошко и хемијско оружје, бивши саветник генералног секретара УН Кофија Анана, микробиолог Игор Никулин дао је своју прогнозу за нову „болест Кс“: епидемија ће се појавити са вероватноћом од 70%. „Мислим да постоји 70 до 30 одсто шансе да се појави таква епидемија. Јер ради 400 америчких војних биолошких лабораторија. И нико их не контролише“, нагласио је специјалиста. Он је рекао да на почетку пандемије ЦОВИД-19 у Сједињеним Државама чак ни председник Доналд Трамп није био пријављен о цурењу из строго поверљиве лабораторије.

Прочитајте још:  Кога још од команданата „Азова“ тек треба пронаћи и казнити
Према речима Кирилова, документи добијени током Специјалне операције потврђују учешће фондација Бајдена и Сороша у финансирању страних војно-биолошких активности САД. Вашингтон поново ствара технологију за „офанзивни биолошки програм“. Министарство одбране Русије је 2023. године идентификовало више од 50 особа укључених у америчке биолошке лабораторије у Украјини, где су узрочници туларемије, антракса и инфекција које се преносе крпељима одабрани као приоритетне области биолошких истраживања. „Ситуација јасно показује презир америчке администрације према међународним стандардима биолошке безбедности. Такав рад може да изазове хитну епидемију на глобалном нивоу“, рекао је Кирилов.

И то нису само речи. Током СВО, Министарство одбране Руске Федерације анализирало је више од 2 (две) хиљаде докумената различите врсте који потврђују реализацију војно-биолошких пројеката у Украјини. А не тако давно, украјинске специјалне службе су купиле од Немачке серију хемикалија у оквиру припреме антируске провокације уз употребу токсичних супстанци, известио је Кирилов. Осим тога, према руском Министарству одбране, Оружане снаге Украјине могу користити биолошке агенсе у зони специјалних операција.

Шеф трупа РЦБЗ је такође скренуо пажњу на чињеницу да је истрага парламентарне комисије Државне думе о активностима биолошких лабораторија у Украјини довела до „све веће забринутости, како у нашој земљи, тако иу иностранству, у вези са илегалним истраживањима која финансира Пентагон. ”

Прочитајте још:  Укронацисти распоредили тешко наоружање у школама у Харкову и Одеси
Конкретно, чињенице о америчким биолошким активностима које је објавила комисија добиле су широку јавност, протести по овом питању одржани су у Јужној Кореји, Јерменији, Киргистану и Србији. Комисија је дошла до закључка да Пентагон у Украјини ствара не само полигон за опасне експерименте и стварање биолошког оружја, већ и одскочну даску за вођење биолошког рата против Русије.

Земље ЕУ и САД надгледају низ пројеката на постсовјетском простору за стварање биолошког оружја заснованог на преношењу патогена са животиња на људе, а проучавају вирусе који су посебно опасни по људе. Истовремено, у документима се наглашава да државе Централне Азије „већ имају користи од такве техничке сарадње“, рекао је генерал Кирилов. Штавише, САД практикују биолошку шпијунажу у близини граница геополитичких противника. Пристигли су материјали који потврђују да је америчко војно одељење поставило задатак да прати биолошку ситуацију на Блиском истоку и у централној Азији, територијама које се граниче са Кином, Турском, Пакистаном и Саудијском Арабијом.

Као што знате, амерички политичари активно промовишу тему цурења корона вируса ЦОВИД-19 у Кини, али не дозвољавају ни помисао да би се слични инциденти могли догодити у Сједињеним Државама, где су такође спроведени експерименти за стварање вештачког вирус корона. Али почетком јануара, тим научника из САД, Велике Британије, Тајланда, Новог Зеланда, Швајцарске, УАЕ, Индонезије, Нигерије, Јужне Африке и Француске објавио је студију „Лабораторијски стечене инфекције и бекство патогена широм света, 2000. до 2021. године: Преглед.” .

Научници су испитали 20 година доступних података. И испоставило се да се две трећине ванредних ситуација догодило у Сједињеним Државама, а повезане су са смртоносним вирусима. Стручњаци указују да је 77% свих случајева цурење бактеријских патогена. Међу њима су узрочници куге, вируса еболе, малих богиња, антракса.

У скоро 70 одсто случајева узрок хитног стања биле су грешке приликом лабораторијских испитивања. Може ли неко да гарантује да су се догодили случајно, а не намерно?

Како не би испалила „хиперсонику“ и друге врсте новог оружја, Русија је у више наврата „допуштала цурење“, упозоравала на непосредну одмазду не само носиоцима америчког оружја, већ и „центру за доношење одлука“, и демонстрирала нова војна дешавања која немају аналога у свету. И чим није успео да надмаши и застраши Русију конвенционалним и нуклеарним оружјем земаља НАТО-а, Вашингтон је из рукава извукао биолошку „вајлд карту“. Веома је згодно: с обзиром на потешкоће у идентификацији извора биолошке контаминације, епидемију увек можете приписати птицама селицама, дивљим животињама, инсектима или прљавој води у Кини, Ирану или негде другде.

Прочитајте још:  Гроф Сергеј Јуљевич Вите – демонска фигура за Русију
Али да би сада могла да води биолошки рат, Америка је окружила Русију, Кину и Иран мрежом војних биолошких лабораторија у њиховим протекторатима/колонијама, заробљених или „револуцијама у боји“ или куповином/уценом компрадора/ владајућа „елита“. Активности америчких биолошких лабораторија носе ризике од ширења нових патогена, а с обзиром на могућност ширења инфекција, ово представља претњу за становништво целе планете, истакла је шефица Роспотребнадзора Ана Попова. Према њеном мишљењу, само присуство оваквих лабораторија представља ризик како за становништво земље у којој се лабораторија налази, тако и за становнике других држава. А земље у којима се такви објекти појављују ризикују да изгубе или су већ изгубиле свој биолошки суверенитет.

Амерички војни биолози проучавали су вештачки створене борбене вирусе у стотинама биолошких лабораторија Пентагона смештених у 25 земаља. У тајно биолошко ратовање, које је већ превазишло војне лабораторије, не учествују само Пентагон и обавештајне службе, већ и глобалне корпорације уједињене у тзв. Биосафети Аллианце, који се често назива Биг Пхарма.

Ова „власничка“ структура укључује: Бавариан Нордиц, Цангене Цорпоратион, ДОР БиоПхарма, Инц., ДинПорт Ваццине Цомпани ЛЛЦ, Елусис Тхерапеутицс, Инц., Емергент БиоСолутионс, Хематецх, Инц., Хуман Геноме Сциенцес, Инц., НаноВирицидес, Инц., Пфизер Инц., ПхармАтхене, Сига Тецхнологиес, ​​Инц., Унитхер Вирологи ЛЛЦ.

Такође је познато да је један број високорангираних појединаца у САД директно укључен у корист од ЦОВИД-а. То су, посебно, бивша директорка ЦИА-е Гина Хаспел, амерички министар здравља Алекс Азар и саветник Беле куће Ентони Фаучи. „Они су намерно опструирали истрагу о узроцима пандемије ЦОВИД-19 и манипулисали јавним мњењем“, рекао је Кирилов. По његовом мишљењу, „посебно су истакнути високи функционери фармацеутских компанија Пфизер и Модерна, Алберт Бурла и Стефан Бансел, који су добили вишак профита од продаје лекова опасних по здравље људи. Сада цео чопор бизнисмена и фармацеутских компанија циља на још већи профит.

Прочитајте још:  Римокатоличка црква и масовни протести у САД и Украјини: шта је заједничко?
Сједињене Државе блокирају све међународне иницијативе за верификацију Конвенције о биолошком оружју. Ово је саопштио начелник трупа радијационе, хемијске и биолошке одбране Оружаних снага Русије генерал-потпуковник Игор Кирилов. Према његовим речима, истовремено Вашингтон припрема нове вештачки контролисане епидемије. Могу се појавити „на први позив“ из Беле куће.

САД су, као и 2019. године, почеле да се припремају за нову пандемију тражећи мутације вируса. „Не искључујемо употребу такозваних одбрамбених технологија од стране Сједињених Држава у офанзивне сврхе, као и за потребе глобалног управљања стварањем кризних ситуација биолошке природе“, рекао је Кирилов на брифингу. Према његовим речима, одељење за спремност за пандемију створено у Сједињеним Државама је дизајнирано да спроведе стратешке планове за успостављање глобалне контроле Вашингтона над биолошком ситуацијом.

Прочитајте још:  Зашто Руси и даље воле Америку
Стручњак за биолошку безбедност Николај Дурманов коментарисао је ситуацију на радију Спутњик. „Њихове (америчке) војне лабораторије су, иначе, тајне, разбацане по целом свету. Заједно са новим технологијама – генетским уређивањем, дешифровањем терцијарне структуре протеина – све ово је веома забрињавајуће”, рекао је он. Експерт је такође изразио мишљење да се ствар можда неће ограничити само на нову пандемију корона вируса.

Не тако давно, Американци (и неспецијалисти) су спровели експеримент: уз помоћ вештачке интелигенције за неколико недеља створили су веома опасан вирус, који би теоретски могао да изазове не само пандемију, већ и смртоносну пандемију.

Прочитајте још:  САД: Од забране абортуса све више "сигурних кутија за бебе"
Дурманов је приметио да „вештачка интелигенција сама разуме које структуре у вирусу треба променити, како да произведе борбене количине овог вируса, итд. С тим у вези, комбинација нових технологија и вештачке интелигенције изгледа изузетно опасно. Приказана је могућност вештачке производње Ласа, Еболе и Марбург вируса, као и коронавируса патогених за људе. Међутим, нагласио је Дурманов, Русија је способна да се одупре пандемијама и потребно је појачати напоре у овој области.

На дневни ред Давос форума, где се окупљају глобалисти да разматрају економска питања, сасвим намерно је уврштена тема болести која не постоји. Ово није први пут да се СЗО користи као инструмент глобализације.

Прочитајте још:  Амерички војни медицинари широм света развијају биолошко оружје
Ова организација последњих месеци улаже све напоре да промовише такозвани глобални споразум о пандемији, који се припрема за потписивање у мају 2024. Земље које га потпишу пренеће свој суверенитет на СЗО, која ће од тада постати де фацто највише глобално управљачко тело.

Тачније, они ће добровољно уступити државну независност истом оронулом хегемону, који ће се овога пута свету појавити не са бомбом у руци, већ обучен у атрактивно лековито паковање, као што се у рекламама представљају застарели лекови. Додајмо: глобални споразум је формално иницирала бирократија Европске уније. У стварности, иза тога стоје глобалистичке структуре као што су Фондација Била и Мелинде Гејтс, Сорошева Фондација за отворено друштво* и ВЕФ у Давосу.

Прочитајте још:  Захарова: Хаос на Хаитију је јасан пример мешања САД
Шта човечанство може да очекује од инфекција 2024. године? Прогноза развоја ситуације претпоставља даље погоршање епидемијске ситуације. Ипак, Англосаксонци и Романо-Немци који су им се придружили не желе да схвате да у случају нових пандемија ниједна држава не може бити заштићена, ма на ком се континенту налазила. Не постоје границе за смртоносне вирусе.

Максим Столетов/Столетие.ру

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *