Одакле Вучићу новац за Еxpo27?

0

Двосатна предизборна пропаганда Вучића око Expo27 није била о угинулом руднику него најава велике пљачке и пребацивања 18 милијарди народног новца на рачуне СНС компанија које ће да изводе радове.

Још горе – пошто ми тај новац немамо узеће кредите (а тренутно су камате огромне, по 7% и воде у банкрот), бациће нас у дужничко ропство, укинути нам сваку шансу да се икад развијамо. То је директна последица вишегодишњег ћутања медија и лажне опозиције на “Београд на водоизворишту 2”, прекопута Макиша, у зони око Националног Стадиона, код Сурчина. Вучић је дуго испробавао колико може да нам завуче руку у новчаник:

Прво је стадион најављен за 150 милиона. Ништа. Па је затим дигао на 300 милиона. Опет ништа, на представљању пројекта стадиона и касније на раном јавном увиду није се појавио нико од новинара или “прозападне опозиције”.

Вучић је дигао суму на 600 милиона, па 900 милиона. Затим је додао и пресељење Сајма, па Expo27 и најавио да ће “инвестирати” 12 милијарди. И коначно јуче: 18 милијарди евра. Кампања највеће крађе у историји Србије, а са супротне стране долази или тишина или скретање пажње на угинули литијум који је толико пао на берзи да данас вреди 6 пута мање него пре годину дана.

“Стадион, Сајам, Expo, 1500 станова, Аква Дизниленд, 10км булевара и улица, 250 хектара” најавили су у широј зони заштите београдског водоизворишта, отвара се до сад заштићен простор за градњу. И све то ће се радити нашим парама, сваки Србин од Суботице до Призрена ће да пребаци по неколико хиљада евра свог новца у СНС џепове!

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Путин: Црна Гора је увек била блиска Русији, придруживање санкцијама је популизам

А та кампања СНСа је од стране Рокфелеровог фондаша Саве Манојловића искоришћена да (по ко зна који пут у ове две године) профитира на ширењу панике од укинутог пројекта Рио Тинта. Мејлови ширења панике које је јуче “Крени промени” послао на адресе неколико стотина хиљада људи (ту базу мејлова су и створили на Рио Тинту) имају за циљ да намаме људе у квази страначку “структуру покретача”, што је једна од варијација акције регрутовања српске омладине коју америчка амбасада већ спроводи кроз НВО “Болд” (3000 младих лидера).

Не марећи што тако улудо троши енергију народа и угрожава стварну потребу за будућом пажњом јавности ако једног дана литијум поново крене.

Колико пута за две године од укидања пројекта је Саво (и други који су у сличном бизнису) ширио панику сличним манипулацијама?

 

Рио Тинто је 20.јануара 2022. враћен 17 степеница уназад, рудник је на нули, немају дозволе да копају, и због тога немају право чак ни да се рекламирају. На актуелно стандардно лобирање које раде разни Весићи, Свилановићи, Пинк аналитичари – сразмерно реагујемо и раскринкавамо без ширења панике. Претерана реакција би могла само да створи ефекат оног неозбиљног чобанина који је стално дизао лажне узбуне “Вук, Вук!” да цело село дотрчи. А кад су сви престали да реагују на повике – вук је заиста дошао.

 

То је вероватно и улога НВО агената страног утицаја, да саботирају борбу против рудника. Фондаше финансира исти Запад који подржава и рударску колонизацију Србије. У јуну 2021. амерички изасланик Палмер је опозицији и пренео ту поруку, да свако ко заиста буде радио против Рио Тинта може да заборави на подршку Запада кроз фондове и медије. Па сад само треба повезати ко је и после тога, од 2021. наставио да се појављује у медијима под контролом западних амбасада и да прима финансијску подршку.

Прочитајте још:  НЕМЦИ ХРАБРЕ КУРТИЈА ДА НАСТАВИ СА ТЕРОРИСАЊЕМ: У дану када је претучен младић и запаљена кућа повратника, Рот оптужио Вучића за тензије

Саво је у децембру 2021. склонио Вучићу критичну масу народа са блокада, лажима да су захтеви народа испуњени. Пре тога се хвалио одбраном Паркића на Бановом брду – а у ствари је после састанка са Весићем инвеститор профитирао од имовине свих Београђана, јер је од Весића добио вреднији плац. Каква је то “одбрана” коју ми платимо а у којој инвеститор трља руке а да није закопао кашику багера у земљу? Инвеститор дакле није спречен него исплаћен нашом имовином.

Само што нас овај пут скретање пажње неће коштати пар милиона евра него 18 милијарди!

И нашим новцем ћемо да направимо инфраструктуру СНС инвеститорима да граде од Новог Београда до Јакова.

Заштитимо Јадар и Рађевину

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *