Са Kосова и Метохије за 15 дана отпутовало више од 103.000 грађана

0
косова

Косово и Метохија (Фото: Весна Веизовић / Васељенска)

Прошле су скоро три седмице откако је грађанима Kосова и Метохије дозвољено кретање без виза у шенгенској зони, а већ у првих 15 дана јануара више од 103.000 грађана отишло је пут европских земаља са аеродрома у Приштини, јавља Kосово онлине.

У поређењу с претходним годинама, број путника у Европу ове године је значајно порастао.

У периоду од 1. до 15. јануара, на Међународном аеродрому “Адем Јашари” у Приштини регистрирано је 103.248 путника, односно 20.531 путника више него у истом периоду прошле године.

Према подацима с овог аеродрома, број долазака на Kосово и Метохију у првих 15 дана ове године био је 52.568, односно отприлике 2.000 мање путника него прошле године у истом временском интервалу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Путовање без виза

“Од 1. до 18. јануара 2024. имамо 20-ак посто више летова и 15 посто више путника него претходне године. Приближно имамо 112 летова више и 23.000 путника. То је уобичајен тренд повећања броја путника на нашем аеродрому током година”, саопћили су са аеродрома у Приштини.

Туристичке агенције наводе да су најтраженије дестинације Швицарска, Њемачка и Италија.

Грађани који имају биометријске путне исправе издане на Kосову и Метохији могу путовати без виза у шенгенску зону од 1. јануара ове године, преноси Фена.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *