“Ми – Глас из народа” одговорили Шапићу на позив у градску власт

0
ми

Ми - Глас из народа ( ATA Images)

Потпредседник Српске напредне странке и кандидат за градоначелника листе “Александар Вучић – Београд не сме да стане”, Александар Шапић саопштио је да упућује јавни позив свим носиоцима мандата у Скупштини града Београда, а пре свега листи “Ми – Глас из народа” да, уколико желе, разговарају о потенцијалној сарадњи и плановима за развој Београда у наредне четири године.

“С обзиром на то да је Градска изборна комисија на јучерашњој седници доделила одборничке мандате и да од данас тече рок за конституисање Скупштине града Београда, као што сам и најавио након избора, упућујем јавни позив свим носиоцима мандата у Скупштини града Београда, а пре свега листи Ми – Глас из народа, Александар Јерковић, да, уколико желе, разговарамо о потенцијалној сарадњи и плановима за развој Београда у наредне четири године и начину на који ћемо наш град учинити још бољим и лепшим” саопштио је Шапић.

Из листе “Ми – глас из народа” одмах су одговорили на овај позив, понављајући своје раније опредељење – “у коалицију ни са ким”.

“Поводом јавног позива потпредседника СНС и кандидата за градоначелника Београда Александра Шапића на разговоре о потенцијалној сарадњи и плановима за развој Београда у наредне четири године, ‘Ми – глас из народа’ овом приликом јавно понавља свој став да не подржавамо коалицију ни са коалицијом СНС-СПС ни са потенцијалном коалицијом Србија против насиља и НАДА”, поручују из “Ми”, истичући:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Заинтересовани смо да преузмемо потпуну одговорност у власти, без прављења компромиса са досадашњим начином владања свих пост-петооктобарских власти, а то са наших 6 мандата није ни реално нити би било фер за очекивати. Ако не буде формирана нова градска већина мимо нас и буду расписани нови избори, сада већ као парламентарна листа имаћемо бољу прилику да представимо наш план и програм за управљање Београдом, што ће дати гласачима јаснији избор од оног који су имали на претходним изборима.”

Прочитајте још:  Вучић: Не размишљам о Дачићу као премијеру, имамо апсолутну већину

Градска изборна комисија (ГИК) усвојила је јуче, на основу Укупног извештаја о резултатима избора за одборнике Скупштине града Београда, Решење о додели одборничких мандата кандидатима за одборнике са изборних листа које су освојиле одборничке мандате.

ГИК је 3. јануара усвојила Укупни извештај о резултатима избора за одборнике Скупштине града Београда, према којем је листа број 1 АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – Београд не сме да стане добила 49 мандата, изборна листа број 3 СРБИЈА ПРОТИВ НАСИЉА – ДОБРИЦА ВЕСЕЛИНОВИЋ – проф. др ВЛАДИМИР ОБРАДОВИЋ 43 мандата, а изборна листа број 5 ДР МИЛОШ ЈОВАНОВИЋ – НАДА ЗА БЕОГРАД седам мандата.

Изборна листа број 13 “МИ-ГЛАС ИЗ НАРОДА, Александар Јерковић” добила је шест мандата.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *