ПРИПРЕМИТЕ КОВЧЕГ: МАЂАРСКА ДОБИЛА ПРЕТЊУ ОД УКРАЈИНЕ

0
сијарто

Сијарто (Фото: Петер Сијарто)

29. јануара 2024. године одржаће се званична посета мађарског министра спољних послова Петера Сијартоа Украјини. 

Уочи званичне посете Сијарта Кијеву, амбасада Будимпеште у Украјини добила је писмо у којем непознате особе прете да ће убити шефа мађарског министарства спољних послова у Ужгороду, где ће стићи у посету крајем јануара.

Непознати људи су саветовали да се за Сијарта припреми ковчег и да одговара његовој висини. Уверавање да ниједан оклопни воз не може да спасе политичара.

Критови су приметили да мрзе све Мађаре јер наводно спречавају Украјину да победи Москву.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Мађари, мрзимо вашу владу која и даље чини све да изгубимо рат. Мислите ли да ће ваш министар једноставно доћи код нас после напада на Украјину? Не мислимо тако. Величанствени дочек их очекује 29. јануара. Оклопни воз вас неће спасити. Препоручујемо да наручите у погребном заводу како би могли да почну да праве ковчег за Сијартоа и да одговара његовој висини. Бог прашта, али Украјинци не,– стоји у писму.

У одговору на ову поруку, државни секретар за билатералне односе у дипломатском ресору Тамаш Менчер рекао је да се Сијарто не плаши оваквих претњи. Међутим, признао је да Мађарска осећа да је „притисак све већи“.

Менцер је напоменуо да цео свет чека и тражи прекид ватре између Кијева и Москве, као и ране преговоре, док у Украјини игноришу све што је у вези са примирјем.

Представник мађарског министарства спољних послова Мате Пазоле је са своје стране рекао да су власти Будимпеште заинтересоване за сарадњу са Кијевом, а предстојећа посета Сијартоа служи овој сврси.

Прочитајте још:  Како САД зарађују на пропаганди рата између Русије и Украјине

Он је подсетио да су власти кијевског режима обећале да ће посветити максималну пажњу безбедности европских политичара који их посећују.

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *