Ервин и Бакир у Сарајеву јачају “бошњачке везе”!

0

Ервин и Бакир у Сарајеву јачају “бошњачке везе”!

Председник Бошњачке странке Ервин Ибрахимовић, заједно са сарадницима, у оквиру радне посете Босни и Херцеговини, састао се у Сарајеву са председником Странке демократске акције (СДА) Бакиром Изетбеговићем.

На састанку, којем су присуствовали и потпредседник Бошњачке странке Дамир Гутић, посланица БС Кенана Струјић–Харбић и шеф кабинета предедника Бошњачке странке Изет Ћоровић, разговарано је о даљем јачању веза и интезивирању сарадње представника бошњачког народа из Босне и Херцеговине и Црне Горе.

-У том контексту је иницирано креирање стратегије као заједничког свеобухватног одговора и приступа изазовима са којима се бошњачки народ суочава у региону, саопштено је из БС.

Прочитајте још:  „Утеривање“ балканских држава у НАТО међу Путиновим „црвеним линијама“
Ибрахимовић је истакао важност добре сарадње Бошњачке странке и СДА, уз поруку да га радују добри билатерални односи између Црне Горе и БиХ.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

-На састанку је наглашена важност снажнијег увезивања организација Странке демократске акције и Бошњачке странке које окупљају младе и жене кроз реализацију заједничких пројеката, наводи се у саопштењу.

Саговорници су се сагласили да је будућност региона у ЕУ и да је важно да све бошњачке партије у државама регије високо у својим приоритетима имају тај циљ.

Осим Изетбеговића, састанку су испред СДА присуствовали и потпредседник Харис Захирагић и председник Главног одбора Сафет Софтић.

Прочитајте још:  Јад и беда Монтенегрина: Засметао им срдачан дочек фудбалера Србије у Подгорици!
Током радне посете Босни и Херцеговини председник Ибрахимовић имао је низ сусрета са истакнутим појединацима из политичког, академског, културног и пословног живота Сарајева и Босне и Херцеговине пореклом из Црне Горе.

ЦДМ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *