Прво цепање “МИ – Глас из народа”: Јерковић хоће са Вучићем!

0

Јерковић и Несторовић

Саопштење Aлександра Јерковића, кандидат за градоначелника листе МИ- Глас из народа, којим је позвао руководство Покрета на састанак како би „разменили ставове, не само по питању одлука које се тичу београдских избора, већ и о актуелним дешавањима на Космету, као и о наставку будуће сарадње“ код многих је изазвао сумњу да би он могао да пребегне у напредњачки табор и да им већину за формирање власти у Београду.

Јерковић инсистира на тези да је имао предизборну коалицију са “Ми – Глас из народа” и да је он председник Удружење “Покрет Нема назад – Иза је Србија”. Убрзо је уследио одговор покрета “Ми-Глас из народа” у коме су му поручили да они нису имали никакав коалициони споразум са Покретом “Нама назад – иза је Србија” и да је Јерковић био кандидат “МИ”.

– МИ – ГЛАС ИЗ НАРОДА није био ни са ким у коалицији ни за републичке ни за градске изборе, нисмо на то ни имали право као удружење грађана. Стога ми и немамо коалиционе партнере с којима треба да се договарамо о било чему. Сви наши кандидати и за Народну скупштину Србије и за Скупштину града Београда били су искључиво кандидати листе МИ – ГЛАС ИЗ НАРОДА –поручили су из овог Покрета.

Прочитајте још:  Драшковић и СПО су ипак на Вучићевој листи?!

Подсећамо, да је носилац републичке листе “Ми” Бранимр Несторовић тврдио да је СНС покушао да подмити два њихова посланика да дају подршку актуелној власти у Београду, а да је понуда била шестоцифрена у девизама. Јерковић се све време куне да неће издати бираче и да не преговара са СНС.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Ми – Глас из народа” је и јуче саопштио да неће ићи у коалицију ни са ким након што им је градоначелник Шапић понудио сарадњу. Сам Јерковић који се налази ван земље се није оглашавао o позиву Шапића, али путем Твитера дискутује са “Ми – Глас из народа” из чега је видљиво да се сукоб продубљује.

У наредним данима видећемо да ли је реч само о унутрашњем сукобу на градској листи “Ми” или је у позадини куповина подршке од стране СНС.

Правда

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *