Шиптари настављају да дивљају: На општини у Лепосавићу освануо натпис „Република Косово“. Са јарбола испред општинске зграде скинута застава Србије

0
шиптари дивљају

шиптари дивљају

Шиптари настављају да дивљају: На општини у Лепосавићу освануо натпис „Република Косово“. Са јарбола испред општинске зграде скинута застава Србије.

Општина Лепосавић и још неколико институција у њој, ноћас ће по први пут заноћити са новим тројезичним таблама шиптарских институција. Такође, испред општине зграде скинуте су и заставе.

Мештани ове општине који су говорили за наш портал кажу да нису приметили сам чин постављања нових табли на албанском, српском и енглеском језику, али да су ове промене потом приметили на – згради Центра за социјални рад, објекту Ватрогасне јединице и на општинској згради, јавља КоССев.

Уједно, јарболи испред општинске зграде су празни, а на њима се све до данас налазила застава Републике Србије, застава са општински грбом, као и застава УНМИК-а.

Такође претходно, испред зграде општине у Лепосавићу уклоњена је ограда, као и жица, а склонили су се и сами војници КФОР-а који су месецима чували зграду у којој је такође месецима живео и радио Љуљзим Хетеми.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Хетеми је један од четворице албанских градоначелника на Северу, који су на власт дошли изборима које су бојкотовали Срби и који су организовани пошто су се Срби претходно повукли из косовских институција.

Прочитајте још:  Брисел подржао Шиптаре: Имају право да укину српске таблице
Један је од тројице градоначелника који су у општинске зграде ушли уз помоћ Специјалних јединица Куртијеве полиције маја месеца прошле године.

Срби су месецима протестовали због тога, а прошле недеље су масовно потписивали петицију за смену четворице градоначелника на Северу.

Нова.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *