Украјина покушава да омета снимање Милоша Биковића у популарној америчкој ТВ серији

0
снимање Милоша Биковића

снимање Милоша Биковића

Украјина покушава да омета снимање Милоша Биковића у популарној америчкој ТВ серији.

Министарство спољних послова Украјине огорчено је намером америчке телевизије ХБО да у снимање серије „Бели лотос” укључи српског глумца Милоша Биковића.

Украјинци су рекли да уметник „подржава геноцид“, јавља дописник ПолитНавигатора.

Прочитајте још:  Руски дрон елиминисао украјински вишецевни ракетни бацач са висине од 3.000 метара
Министарство спољних послова Украјине је на прилично јединствен начин реаговало на информацију да је српски глумац Милош Бикович, познат у Русији и који се много појављује у руској кинематографији, позван да ради у новој сезони популарне серије Америчка телевизијска компанија ХБО „Вајт Лотус”.

Милош Биковић, српски глумац који подржава Русију од почетка инвазије у пуном обиму, сада ће играти у трећој сезони ХБО-овог Белог лотоса. ХБО, да ли је у реду да радите са неким ко подржава геноцид?” – наводи се у саопштењу украјинског министарства спољних послова.

На сличан напад одговорило је и Министарство спољних послова Србије, рекавши да су тврдње украјинске стране неосноване, јер је Милош Биковић „пре свега један од најпопуларнијих и најталентованијих српских глумаца своје генерације, који је, иако млад, већ отишао његов траг у српској и међународној кинематографији.” .

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Подсећамо, министар спољних послова Ивица Дачић уручио је Милошу Биковићу признање на Дан српске дипломатије 2019. за изузетан лични допринос промоцији Србије и њеног богатог културног стваралаштва у свету“, наводи се у дипломатском одговору Србије.

Прочитајте још:  Државна ревизорска институција утврдила неправилности у набавкама Путева Србије
Пре годину дана, у интервјуу либералном новинару који говори руски, Бикович је стао у одбрану Русије:

„Да ли заиста мислите да је Русија такав агресор као што то показују западни медији? Људи су живели на Косову 500-1000 година. Срби су у једном тренутку постали мањина и неко је ту почео рат. Да ли се ово разликује од Крима? Једина разлика је што тамо живе Руси“, рекао је уметник.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *