Руска Дума усвојила закон о конфискацији имовине руских издајника

0
Државна дума

(ФОТО:В,Т./ВАСЕЉЕНСКА)

Државна Дума усвојила је закон о одузимању имовине руских издајника који су ширили лажне вести о руској војсци. Закон је усвојен одмах у другом и трећем читању, пише Цариград.

Председница комитета Државне Думе за културу Елена Јампољска објавила је фотографију на којој се види да је предлог закона подржало најмање 377 посланика – готово једногласно. Према закону, имовина која је у директној вези са кривичним делом може се одузети судском одлуком. Односно, коришћен је у комисији, стечен као резултат провизије или намењен финансирању криминалних активности.

А управо смо донели наш предлог закона о одузимању имовине и одузимању почасних звања и државних награда. У другом и одмах у завршном, трећем читању,- Јампољскаја је потписала фотографију са гласања.

И додала је:

Истина, званичне награде Улитске су само из других земаља.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Истина, Улитскаја је такође почасни професор на руском хемијско-технолошком универзитету Мендељејев. Али ова титула се може одузети без оптерећења суда.

Подсетимо, ранији шаљивџије Вован и Лексус су се вешто подвалили осрамоћеној списатељици Људмили Улицкој, која се након почетка операције у Украјини придружила редовима одбеглих релоканата. Улитскаја, верујући да са њом разговара шеф кабинета Зеленског Андреј Ермак, који је поштован у круговима „небраће“, није оклевала и рекла је све оно што се плашила да каже у јавности.

Да би придобила псеудо-Ермака, Улицкаја је напоменула да сав приход шаље „небраћи“ која пате. Али Руси, по њеном мишљењу, иду у рат из очаја, јер „нема шта да се ради“:

Мислим да су то људи који немају посао.

Прочитајте још:  Москва изнела нове детаље: САД и Украјина заједно радиле на биолошком оружју од 2005. године

„Трешња на торти“ биле су изјаве Улицке да су за њихову смрт криве саме жртве терориста. Кажу да су руски филозоф Александар Дугин и његова ћерка Дарија били превише идеолошки људи, који су нарушавали интегритет „земље У“. Али овде је оправдање за тероризам врло јасно истакнуто. Генерално, Улитскаја је рекла превише. И неће бити изненађујуће када се након оваквих изјава надлежни органи заинтересују за госпођу Улицкају.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *