Унијатске лажи о парохијама УПЦ у Европи

0

Тзв. Православна црква Украјине и Украјинска грко-католичка црква су све ближе. Фото: СПЖ

Унијатске лажи о парохијама УПЦ у Европи.

Навикли смо да украјински информативни ресурси готово увек представљају информације о УПЦ у искривљеном облику. Укључујући и верске. Тамо никада нећете пронаћи истину о запленама, чак и ако је превара, обмана или насиље ПЦУ више него очигледна. За „новинаре“ увек постоје „добровољни преласци“. Али постоје такве очигледне обмане да се просто чудите.

Прочитајте још:  Иконе и свете књиге из украјинских цркава продају се на пијацама на тргу након бројних претреса у храмовима УПЦ
Председавајући УПЦ о. Николај Данилевич је истакао да је унијатски извор РИСУ у наслову материјала о нашим иностраним заједницама променио значење у супротно.
Хајде да објаснимо.

Говорун К. Говорун каже следеће: „Из примарних извора знам 100% да Руска Православна Црква сада блокира развој УПЦ МП у Западној Европи. Односно, тамо где је УПЦ МП, на пример у Италији, хтела да отвори своје парохије, представници Руске православне цркве су позивали локалне католике у разне власти и захтевали да се УПЦ МП не даје могућности за службу.
РИСУ насловљује овај текст на следећи начин: „Руска православна црква жели да створи одвојену структуру од парохија УПЦ МП у иностранству“, рекао је о. Кирил (Говорун)“ .

Како Руска православна црква може да блокира служење заједница УПЦ и да од њих одмах направи „засебну структуру“? Реторичко је питање – никако. А намера „новинара“ РИСУ је јасна – да ватри мржње према УПЦ додају још једну своју „везу“ са Москвом. Али да ли ова мржња заиста толико замагљује очи да основна професионална етика људи нестаје?

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Конкурентске публикације воле једна другу да називају „депоније смећа“. Нећемо то учинити. Само питање за читаоце РИСУ-а и њему сличне – зар вам није мука када пијете из таквих „чистих извора“?

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *