Биковић остао без улоге због хистеричне пропаганде: Хоће ли српски глумци стати уз свог колегу?

0
снимање Милоша Биковића

снимање Милоша Биковића

Српски глумац Милош Биковић, популаран и у Русији, неће играти у трећој сезони серије „Бели лотос“ америчке ТВ ХБО из разлога који, како је рекао, превазилазе оквире уметности.

„Сада када се против мене води циљана медијска кампања, спољне околности почињу да утичу на уметничке одлуке због чега се ствара узнемирујући преседан који негира саму суштину уметничке слободе. Резултат таквог наратива јесте театар апсурда и пораз уметности. Желео да снимам ‘Бели лотос’, серију која ми се заиста допада, да сарађујем са колегама које поштујем. Ипак моје учешће у пројекту постало је немогуће из разлога који превазилазе границе искустав јер нисам спреман да мењам своје принципе“, написао је он на друштвеним мрежама.

Подсетио је да је и сам одрастао у ратом погођеној земљи.

„Са 11 година, дане и ноћи сам проводио у склоништима, јер је моја земља била бомбардована. Никоме не желим да тако нешто доживи“, навео је он.

Биковић је у Русији стекао попиларност у серијама „Хотел Елеон“, „Хотел Београд“, а филм „Слуга“, чији је други део почео да се приказује крајем прошле године, најгледанији је филм у Русији.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Подсетимо, украјинско Министарство спољних послова реаговало је на вест да ће српски глумац Милош Биковић играти у трећој сезони ХБО серије „Бели лотос“ и упитало компанију ХБО да ли је у реду да сарађују са „особом која подржава геноцид и крши међународно право“.

Поводом потпуно неоснованих тврдњи украјинског министарства иностраних послова, оштро је реаговало Министарство спољних послова Србије.

“Република Србија баштини дугу традицију културног стваралаштва, те смо веома поносни на Уставом загарантовано право на слободно научно и уметничко стваралаштво.

Прочитајте још:  Мариупољ: Експлодирао аутомобил са цивилима

Подвлачимо да су тврдње украјинске стране неутемељене, будући да је Милош Биковић пре свега један од најпопуларнијих и најталентованијих српских глумаца своје генерације, који је, иако млад, већ оставио трага у српској, али и међународној кинематографији”, наведено је у саопштењу министарства.

Спутњик

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *