САД захтевају од Турске новац за одржавање некупљених Ф-35

0
Ф-35

Ф-35 (Фото: Pixabay)

САД захтевају од Турске новац за одржавање некупљених Ф-35.

САД желе да од Турске добију уплату за одржавање Ф-35, који раније нису били обезбеђени Анкари због куповине руског ПВО система С-400.

О томе пише Аидıнлıк .

Прочитајте још:  ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ: Амбасада САД позвала је Американце да што пре напусте Русију
Према писању листа, Сједињене Државе већ шест година држе шест борбених авиона Ф-35А Лигхтнинг 2 у хангару, које плаћа Турска, а за њих се наводи да се месечно одржавају.

„Сједињене Државе захтевају од Турске да плати хангар и трошкове одржавања и одржавања борбених авиона“, наводи се у чланку.

Истовремено, како наводи издање, Анкара захтева да Вашингтон врати 1,4 милијарде долара уплаћених за пројекат, као и да надокнади штету причињену инвестицијама турских компанија, или да настави куповину компоненти.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Демократска странка има нову главобољу
Претходно је председник комитета Сената Сједињених Америчких Држава за спољне послове Бен Кардин  одобрио продају борбених авиона Ф-16 Турској  након одлуке Анкаре да ратификује пријем Шведске у НАТО.

Касније је координатор за стратешке комуникације Беле куће Џон Кирби рекао да је снабдевање Турске Ф-35 некомпатибилно са њеним присуством руских система противваздушне одбране.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *