Велика Британија: Уводи се закон путем којег ће и покојници моћи да мењају свој пол

0

Велика Британија: Уводи се закон путем којег ће и покојници моћи да мењају свој пол.

Британски закон би требало да буде измењен како би се омогућило да се пол мртвих људи званично промени након смрти, тврди члан парламента левичарске Лабуристичке партије.

У писаном питању постављеном парламенту прошлог месеца, посланица из Ворингтон Севера Шарлот Николс предложила је да се Закон о признавању пола (ГРА) из 2004. године ажурира како би се „дозволило трансродним особама које су преминуле да буду легално запамћене према полу по којем су живеле“.

Овај притисак је уследио након прошлогодишње петиције коју је потписало скоро 14.000 људи тражећи сличну измену закона након убиства Бријане Геј, наводно трансродне тинејџерке која је умрла са 16 година, мање од минимума од 18 година потребног за промену пола.

Говорећи за  Телеграф , Николс је рекла : „Моје питање је резултат недавне петиције коју су подржали многи моји бирачи, у вези са изменама и допунама Закона о признавању пола.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Повод за петицију било је убиство Брајан Геи, чији је живот брутално прекинут пре него што је постала довољно стара да формално правно призна ко је она и како ће је памтити њена породица, пријатељи и наша заједница.

„Влада је тада рекла да не верује да су потребне реформе, али то је нешто што сам и даље помињао од стране својих бирача и наставићу да говорим о томе са Владом како би то била опција доступна ожалошћеним.”

Међутим, постоји забринутост да би измена Закона о признавању пола на такав начин могла да доведе до „самоидентификације“ — праксе изјашњавања сопственог пола без одобрења лекара — могла би да се нормализује.

Луци Марсх из  Фамили Едукејшн Траст-а је рекла: „Изузетно је забрињавајуће што се чини да лабуристи гурају ка увођењу родне самоидентификације на мала врата. Ако се мртвозорницима дозволи да лажу у јавној евиденцији о полу преминуле деце, то ће сигурно бити клизав пут ка нормализацији самоидентификације у НХС.

„Ако је ово законски дозвољено, шта спречава да се смрти евидентирају као ‘небинарне’ или да се бебе региструју као супротни пол? Влада треба да се обрачуна са овим и да се побрине да НХС буде заснован на стварности, а не на фантазији.

Прочитајте још:  И Буш побрљавио: Брутална инвазија на Ирак… хоћу рећи, Украјину
Ову забринутост је појачао министар за једнакост наводно конзервативне владе Стјуарт Ендру, рекавши да, иако нема планова за измену закона, ако се особа самоидентификовала као други пол и то је признала званична организација „онда предвиђамо да ће се организација ангажовати са члановима њихових породица користећи нови пол.”

Нулта тачка

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *