Асадови снајперисти ликвидирали шиптарског терористу

0
абдул рахман беља

абдул рахман беља

Асадови снајперисти ликвидирали шиптарског терористу.

Сиријска војска је у провинцији Идлиб на северу те земље ликвидирала албанског терористу Абдула Рахмана Бељу.

Албанца су ликвидирале снајперске јединице сиријске војске, објавио је новинар Мохамед Даба.

– Снајпериста Сиријске арапске армије ликвидирао је терористу Абдул Рахмана Белу познатом по надимку Калед Ал Албани који је војни командант у терористичкој организацији  званој Албанска група која се бори против сиријске војске на фронту у области Латакије. Терориста Абдул Рахман Бела долази из Македоније, а у Сирију је дошао 2013. Појављује се на недавној фотографији десно поред саудијског терористе Муслеха Ал-Олајанија у Идлибу – написао је Даба на друштвеној мрежи Икс.

Прочитајте још:  Ванредна сједница НАТО-а због напада у Идлибу
Абдул Рахман Беља био је познат под именом Калед Ал Албани и био је један од команданата Албанске групе која се заједно са другим исламским фундаменталистима бори против снага сиријске владе у Дамаску.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Беља је дошао у Сирију из Северне Македоније 2013. године и придружио се Албанској групи коју је основао Абу Катада Ал Албани. Албанац се најпре борио за Исламску државу, да би након њиховог пораза у Сирији пребегао у другу исламску фундаменталистичку организацију – Хајат Тахрир ел Шам која је настала на темељима организације Ал Нусра.

Само један од многих Албанаца

Сиријски политичар Фарес Шехаби објавио је, коментаришућу вест о ликвидацији, да је Беља само један од многих џихадиста са севера земље и за њихово присуство окривио председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана.

Прочитајте још:  Шта ће донети експанзија БРИКС-а
Шехаби је подсетио да су исламски фундаменталисти имали и подршку западних земаља током рата против власти предвођене председником Сирије Башаром Ал Асадом.

– Ово је само једна од албанских џихадистичких свиња које је ликвидирала сиријска војска на северу земље. Ердоган их је послао код нас, а на Западу су их називали сиријским побуњеницима. Сада су са своје 72 демонске девице у паклу – написао је Шехаби на друштвеној мрежи Икс.

Сиријска војска ратује против преосталих исламских фундаменталиста

Сиријска војска је током рата склапала примирја са локалним групама лојалним Исламској држави како би  успела да консолидује ослобођене територије, а влада у Дамаску је заузврат гарантовала слободан пролаз џихадиста у провинцију Идлиб на северозападу Сирије.

Прочитајте још:  Сећање на егзодус сарајевских Срба
Оваква стратегија довела је до концентрације већег броја милитаната у једној провинцији, а потом и постепено утапање мањих група у Хајат Тахрир ел Шам.

Провинција Идлиб тако је постала последње велико уточиште бивпих бораца Исламске државе и других радикалних исламистичких група.

ريف #اللاذقية
قناص الجيش العربي السوري يصطاد الإرهابي ( عبد الرحمن بيلا ) الملقب باسم خالد الألباني وهو قائد عسكري في تنظيم ما يسمى ” جماعة الألبان ” الإرهابي المتواجدة على خطوط المواجهة ضد الجيش السوري على جبهات ريف اللاذقية الشمالي

ينحدر الإرهابي عبد الرحمن بيلا من مقدونيا… pic.twitter.com/294eOcQQPb — محمد ضبع Mohamad Dabaa

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *