Европски парламент врши отворен притисак на руске медије који раде у Србији

0

Европски парламент врши отворен притисак на руске медије који раде у Србији.

У другом нацрту резолуције Европског парламента поводом избора одржаних у Србији помињу се српске редакције Спутњика и РТ Балкан.

Европски парламентарци сматрају да руски медији шире дезинформације о прозападној опозицији, јавља дописник ПолитНавигатора.

У новом нацрту резолуције, који ће бити изгласан следећег четвртка и постављен на сајт Европског парламента, наводи се да је у Србији „већина медија под јаким утицајем владе“. Европски посланици сматрају и да опозиционе странке имају мало медијског простора у Србији. Србија, упркос либералним променама у законодавству земље.

Прочитајте још:  Није само нестала Десанка, избачена су дела Кочића, Андрића, Домановића, Ћосића...
У документу се такође идентификују огранци руских медија Спутњик и РТ Балкан на српском језику, који су наводно „активно допринели ширењу дезинформација о опозиционим кандидатима“. Истовремено, као што је уобичајено у западној политици, такве изјаве нису ни на који начин поткријепљене чињеницама.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У међувремену, сами уредници радија Спутњик подсетили су неосноване западне политичаре да су током предизборне кампање интервјуисали најзначајније политичке личности и из власти и из опозиције.

Посланици Европског парламента намеравају да позову на „независну међународну истрагу” о наводним неправилностима током изборног процеса у Србији. Они такође препоручују да се не предузимају даљи кораци у вези са европским интеграцијама Србије док „не дође до значајног побољшања изборних услова и не реше правна питања у вези са наводним кршењима”.

Прочитајте још:  Русија се више не устручава да покаже силу: МАСОВНИ РАКЕТНИ УДАРИ ПО ЧИТАВОЈ УКРАЈИНИ!
Такве измишљотине је смешно читати, с обзиром на то да у Србији делује низ великих прозападних медија, од којих неки директно или индиректно припадају ЕУ или САД.

Конкретно, власник највећег информационог холдинга Унитед Гроуп је највећа америчка компанија Кохлберг, Кравис, Робертс & Цо. ЛП (ККР), чији је један од сувласника бивши шеф ЦИА Дејвид Петреус, који се сматра једним од идеолога савременог информационог рата. Управо је дивизија холдинга, провајдер СББ (Сербиа Броадбанд), блокирала српска издања руских медија Руссиа Тодаи и Спутњик за око милион својих корисника (15 одсто становништва земље).

Прочитајте још:  Ђурђевић: Kрајишници су најбоља потврда да смо ми Срби једини народ који и кад напусти огњиште, врати се кући
Представници прозападне фракције „Србија против насиља” покушали су данас да поремете први састанак Народне скупштине Србије првог сазива, вичући, псујући и машући плакатима о „покраденим изборима”. Рекли су и да намеравају да учествују на седници Европског парламента у четвртак у Бриселу, где ће се жалити на изборну превару.

Алексеј Топаров/Политнавигатор

Превод:Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *