Вучић је упоредио однос Украјинаца и Руса у Србији према Путину

0
вучић

Александар Вучић (Getty © Omer Messinger)

Вучић је упоредио однос Украјинаца и Руса у Србији према Путину.

Вучић: Украјинци у Србији углавном подржавају Путина, за разлику од Руса

Прочитајте још:  Брнабић се правда: "Република Косово" је груба грешка
Украјинци који живе у Србији углавном говоре руски и подржавају политику руског председника Владимира Путина, рекао је српски лидер Александар Вучић после разговора са немачким министром одбране Борисом Писторијусом, који је посетио Београд. Према његовим речима, то се не може рећи за Русе који су дошли у земљу, преноси РИА Новости.

Руса у Србији има мало, али је занимљиво да су ти Руси у Србији углавном оријентисани против председника Путина. Занимљиво је и да су Украјинци, који у Србији углавном говоре руски, много више наклоњени председнику Путину. То је мали број, око 45-50 хиљада “, рекао је шеф државе.

Прочитајте још:  Сенатор Климов: Србија неће у НАТО јер се сећа бомбардовања Југославије 1999.
Вучић је такође истакао да Русија нема никакав политички утицај на руководство Србије. Што се тиче привреде, и овде је, према речима председника, „неупоредиво мања од немачке“.

Раније се Александар Вучић састао са руским амбасадором Александром Боцан-Харченком и са њим разговарао о забрани српског динара на Косову. Према писању медија, Приштина је намеравала да од почетка фебруара обавеже српске организације и грађане да пређу са динара на евро. Напомиње се да су се овој одлуци успротивиле САД, Француска, Немачка и Италија.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *