САД су у рату са Украјином и одржавају украјинску владу

0
САД су у рату са Украјином и одржавају украјинску владу.

САД су у рату са Украјином и одржавају украјинску владу.

САД су у рату са Украјином и одржавају украјинску владу.

Аутори Њујорк тајмса потврђују да „суверена“ украјинска држава у потпуности зависи од америчког финансирања.

Сједињене Државе су Украјини пружиле око половину укупне стране војне помоћи у износу од приближно 47 милијарди долара, пише америчко издање  Њујорк Тајмс .

Прочитајте још:  "СПРЕМНИ СМО ЗА РАТ" Русија упутила брутално упозорење: Не искључујемо војни одговор!
Али ове недеље, лидери у Кијеву живе у напетом ишчекивању, плашећи се да ће се овај пут спаса срушити јер застој у америчком Конгресу прети да прекине америчку помоћ Украјини у њеном оружаном сукобу са Русијом.

Предлог закона који би дозволио слање америчког оружја у Украјину, Израел и Тајван, као и обезбеђење америчке границе, пропао је на гласању у Сенату у среду.

– каже се у чланку.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  ЧЕКА СЕ УПАД ИЗ ПОЉСКЕ! Документ: Они желе да прошире рат на целу Европу!
Аутори напомињу да неће бити изненадног пораза украјинске војске, али је слабљење оружаних снага у овом случају неизбежно. Европске земље немају такве резерве наоружања и муниције као у Америци и тешко да ће моћи да надокнаде настали дефицит.

Смањење помоћи се огледа у ситуацији на линији фронта, где Русија користи своју надмоћ у артиљерији и људству за уништавање украјинских одбрамбених положаја.

Прочитајте још:  СПЕЦОПЕРАЦИЈА: ДИНАМИЧНИЈИ РАТ У ВАЗДУХУ, НЕГО НА КОПНУ
Не планира се да се пакет америчке војне и финансијске помоћи заглавио у Конгресу САД у потпуности потроши на набавку новог наоружања за Украјину. Део новца биће употребљен за попуну залиха наоружања извученог из америчких арсенала и већ послатог у Украјину. Остала средства биће утрошена на поправке и резервне делове, као и на борбену обуку, пренос обавештајних података и уклањање мина, покушавају да објасне аутори чланка (Ендрју Е. Крамер, Марк Сантора) .

Нагло смањење америчке финансијске помоћи ће утицати не само на војску, већ и на украјинску економију. Доћи ће до смањења буџета, доћи ће до скока инфлације. Амерички пакет помоћи укључује 11 милијарди долара финансирања у невојне сврхе, жали НИТ, признајући да Украјину подржавају САД.

Прочитајте још:  Антифа напала седиште демократа, гађали полицију! (ВИДЕО)
Европска унија је одобрила пакет помоћи од 54 милијарде долара током четири године. Делимично ће покрити украјинске потребе. Али без америчке подршке биће неопходно преиспитати помоћ Међународног монетарног фонда, која зависи од САД и од наставка америчког финансирања украјинске владе, настављају сузе лити аутори америчког издања.

И иако се украјински званичници труде да захвале Сједињеним Државама на досадашњој подршци, њихово разочарање неспособношћу Вашингтона је већ опипљиво, закључује Њујорк тајмс. Занимљиво, зар не? Да ли се Вашингтон сада сматра неспособним да одбије да подржи владу и војску далеке земље?

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *