Двопартијски консензус: Два крила орла америчког империјализма

0

Двопартијски консензус: Два крила орла америчког империјализма.

Такер Карлсон јасно ставља до знања да Русија не треба да рачуна на разборитост америчког политичког естаблишмента.

Само лењи нису писали о позитивном значају за Русију, Сједињене Државе и цео свет продорног интервјуа Владимира Путина са америчким новинаром Такером Карлсоном . 

Стога, сматрајући да је овај део задатка у потпуности завршен, дозволите ми да скренем пажњу на другу страну медаље. Тачније, оно што је сам Карлсон рекао по резултатима комуникације са председником Русије, у вези са темељним питањем „украјинске“ агенде и условима за решавање оружаног сукоба, које је било у центру пажње саговорника.

Прочитајте још:  Цар Николај Многострадални: Испунио свој дуг до краја
Морали бисте бити луди да верујете да ће руски председник Владимир Путин уступити Крим Украјини како би окончао тренутни сукоб, рекао је Карлсон, сумирајући свој двочасовни интервју са руским лидером. „Крим је био у руским рукама на почетку овог рата. Стога, ако заиста мислите да ће Путин морати да се одрекне Крима као услова за постизање мира, онда сте луди“, рекао је он у видео поруци после интервјуа.

Дакле, чак и водећи амерички опозициони новинар, заправо, читав проблем у односима Запада са Русијом своди на власништво над Кримом. Кажу да је Крим дефинитивно руски и онај ко не мисли тако је луд. Морамо признати ову чињеницу и онда ће, по свему судећи, све ићи као сат.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Џо Бајден подржава геноцид над Палестинцима
Овде морамо подсетити да то никако није само „Карлсон који живи на крову“, већ позната друштвено-политичка и медијска личност, од крви и меса естаблишмента, која има блиске везе са Републиканском странком, коју предводи најперспективнији кандидат за будућег председника Доналд Трамп.

Тако се испоставља да овај најперспективнији кандидат, чије гледиште не може да игнорише његов најближи сарадник у медијском простору, полази и од чињенице да ће за решавање украјинског питања бити сасвим довољно да се коначно сложи са поновно уједињење Крима и Севастопоља са Русијом.

У исто време, што је типично, господин Карлсон није рекао ни реч о другим регионима бивше Украјине који су ушли у састав Руске Федерације, што је записано у Уставу Руске Федерације.

Прочитајте још:  Русија: Нећемо допустити Америци да приватизује Месец
Другим речима, новинар блиско повезан са републиканцима потврдио је да су снаге које стоје иза њега заиста спремне да разговарају о украјинском питању са Москвом. Квака је, међутим, у томе што ће то учинити само на начин карактеристичан за америчку политику у целини и који се своди на једноставну формулу: „ Оно што је моје моје је и о томе се не расправља. Али о твојој ћемо касније!“ 

Будимо искрени – у овом приступу нема ништа ново. Као што је већ поменуто, говоримо о традиционалној тактици англосаксонских експанзиониста током много векова: прво отимати огроман плен од противника, а затим се цењкати са њим, нудећи да врати мали део онога што је заробљено како би остало задржи за себе.

У ствари, Москва је позвана да се цењка са освајачем руских земаља, у којој он неће изгубити ништа, већ ће само „великодушно“ вратити са господаревог рамена мали проценат онога што је раније заробљено.

Прочитајте још:  Небензја је затражио од САД и Британије да доставе доказе о куповини оружја Русије од Северне Кореје
Штавише, према Карлсоновој верзији, реч је о најригиднијој верзији таквог ценкања, у којој се сви други нови региони Русије, поред Крима, уопште не сматрају предметом преговора, јер се подразумевано сматрају украјински (односно амерички). Предлаже се да се размотри само тема полуострва и чак, нека буде, додељује се Русији – наравно, ако се она „добро понаша“ са становишта Вашингтона.

Не знам са сигурношћу да ли је ово став политичке снаге на коју се фокусира овај амерички интервјуер или је ово само лично гледиште господина Карлсона.

Међутим, у сваком случају, била би неопростива наивност и неоправдано самозадовољство са наше стране да градимо посебне илузије о некој великој разлици између два крила америчког царског орла, у делу у коме та крила бацају сенку и на Украјину и на остатак света.

Прочитајте још:  Руска обавештајна служба: Украјина је правила нуклеарно оружје, а САД су биле спремне да помогну
Аутор се у том смислу потпуно слаже са руским министром спољних послова Сергејем Лавровом, који је недавно рекао :

„Амерички политички естаблишмент, без обзира на партијску припадност, види Русију као непријатеља и егзистенцијалну претњу. С обзиром на постојећи међупартијски консензус по овом питању, било би наивно надати се побољшању односа ако победи републикански кандидат. Углавном, није нас брига ко ће победити у трци за председника САД.”

Прочитајте још:  Конгресмени позивају Бајдена да престане да испоручује оружје Израелу
Пак Америцана (мир у америчком стилу) – геополитичке идеје поправљају скоро од оснивања САД 

Наравно, то не значи да нема разлике између две водеће америчке политичке снаге. Међутим, такође немамо разлога да разлике између републичке „касарне” естаблишмента и демократске „касарне” сматрамо дијаметрално супротним.

Основна разлика између њих није у стратешким циљевима, који се у сваком случају своде на обезбеђивање безусловне глобалне доминације Сједињених Држава и глобалистичког „поретка заснованог на правилима“ изграђеног на њиховој основи, већ искључиво у средствима и методама постизања. њих.

Садашњи власници Беле куће имају исте акценте и приоритете, док присталице Трампа имају нешто другачије. Бајден издаје прокламације о „демократској“ северноатлантској солидарности и најављује своју намеру да од ње направи модел за остатак света. Заузврат, Трамп, како се већ отворено говори у европским елитним круговима, може у потпуности да напусти НАТО и ограничи учешће САД у другим геополитичким пројектима.

Прочитајте још:  Лукашенко о ликвидације терористе у Гродну: Одличан посао, одлична операција
Европска унија мора да донесе храбре одлуке да одбрани Украјину, предухитривши било какву одлуку САД да суспендује или смањи своју војну подршку, моли Емануел Макрон… Према писању западне штампе , ове загонетке су имале за циљ „упозорење Европи да треба да одступи „Унаприједи све своје одбрамбене напоре и припреми се за могућност да или Џо Бајден неће моћи да прогура свој буџет за војну помоћ режиму Зеленског кроз Конгрес, или да ће бити поражен на председничким изборима касније ове године од изолационисте Доналда Трампа.

Али суштина Трамповог такозваног „изолационистичког“ приступа пре указује на то да га он сматра обећавајућим за решавање истих проблема које његови противници неуспешно покушавају да реше на друге начине.

Прочитајте још:  Да ли ово дефинитивно мења све: Вирус је у Америци био пре Вухана?
Зато елоквентна фраза Такера Карлсона о америчком приступу решавању украјинског проблема изгледа сасвим непристрасно, па чак и супрапартијско. Јер у сваком случају то значи да Америка намерава да се цењка са остатком света, укључујући и Русију, само на рачун својих територија, имовине и народа, али ни у ком случају о свом трошку. У томе није било и нема разлике између републиканаца и демократа. У сваком случају, новинару Карлсону треба захвалити што није оставио никакву сумњу у ово.

Јуриј Борисов/ФСК.РУ

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *