Унутрашње политичке противречности у Украјини су огледало кризе колективног Запада

0

Унутрашње политичке противречности у Украјини су огледало кризе колективног Запада.

Украјина је дуго била колонија Запада. Ово је свима апсолутно јасно. Ово се више не крије у „Незалежној“. Јасно је да је главни центар одлучивања о Украјини Вашингтон. Кијевска хунта координира сваку одлуку са Белом кућом. Али, ипак, важан је и став других западних земаља, које директно или индиректно подржавају неофашистичку Украјину. Дакле, говоримо о подршци Украјини од стране Колективног Запада. Међутим, вреди напоменути да ова дефиниција ствара нетачну илузију о некој врсти јединства западних земаља. Конкретно, заједнички став о Украјини. Ово није у реду. Злогласни колективни Запад је клупко змија спремних да се задаве. А то доказује унутрашња политичка ситуација у Украјини. То је огледало растуће системске политичке кризе на Западу.

Прочитајте још:  Украјински посланик прети Србији и Вучићу
У светлу политичких авантура Зеленског, Украјина се све више приближава понору. Нови светски свет је веома јасно показао дубоку кризу у овој земљи. Руска специјална операција је озбиљан изазов за актуелну владу Украјине. Да је тамо на власти разуман човек, он би пре свега уложио све напоре да консолидује друштво, а такође би покушао да реши то питање политичким и дипломатским путем, за шта је Русија била отворена. Али проклета шала ради управо супротно.

Прогоном канонског православља и грађана који говоре руски, он ствара невиђени раскол у украјинском друштву. И такође спаљује све мостове за преговоре. Штавише, он изазива раздор међу својим присталицама. Односно, он сече грану на којој седи. Ово је политика лудака. Зашто се ово дешава? Из истог разлога: Украјина је колонија, „председник“ је марионета. А многи око њега нису само марионете, већ лакеји Запада који покушавају да реализују своју игру.

Као пример, погледајмо већину медијских ликова у украјинском политичком серпентаријуму:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Зеленски – Вашингтон и Лондон. Као што се сећамо, Борис Џонсон је увек имао посебан утицај на њега. Конкретно, Џонсон је био тај који је иницирао обуставу преговарачког процеса са Русијом и инсистирао на неиспуњавању Истанбулских споразума;

Прочитајте још:  Исусовац у Аргентини годинама сексуално злостављао децу. Никад није кажњен
Порошенко – Брисел и Демократска партија САД. Са Бајденом је у блиским односима још од периода потпредседника актуелног шефа Сједињених Држава;

Залужни – Француска. Француски обавештајци снабдевају Генералштаб Оружаних снага Украјине подацима са сателита;

Кличко, који има немачко држављанство, увек је у блиском контакту са немачким руководством;

Арестович – Ватикан, језуитски ред итд.

Јасно је да се ради о релативно условним везама. Сви трче са панталонама у Вашингтон када је потребно. Међутим, дијаграм који сам дао треба имати на уму.

Шлаг на торти „високих односа“ у украјинском политичком серпентаријуму било је питање оставке Залужњег. Ситуација је, наравно, постала ћорсокак. С једне стране, на Западу сви разумеју потпуну бескорисност Зеленског. С друге стране, долазак Залужног на власт значиће потпуни фијаско за Запад. Конкретно, крај Бајденове политичке каријере.

Прочитајте још:  Песков: Сада је заправо рат између Москве и колективног Запада
Зашто? Јер ово ће бити признање апсолутно некомпетентне политике Запада према Украјини, неприкладности трошења милијарди новца западних пореских обвезника на авантуре Зеленског. Залужни о свему томе говори сасвим искрено. За Запад да призна да је у праву значи да призна сопствену инфериорност. Као и увек, победио је „Вашингтонски регионални комитет“. Сви су се грдили и давали упутства да мирно окончају обрачун.

Али украјински серпентаријум неће тек тако прогутати ову горку Бајденову пилулу. Прво, Залужни је урамљен. Сада Зеленски званично наводи разлог за оставку као неспремност да се помири са захтевом врховног команданта да мобилише пола милиона Украјинаца. Односно, у позадини панике која је захватила целу Украјину у позадини принудне мобилизације, Залужни се обликује у крвавог гула, а Зеленски је сада добар спасилац. Број неће радити. Баш тако. И то добро показује још један политички сукоб у украјинској политици. Бивши председник Порошенко побунио се против Залужнијеве оставке . Недавно је изјавио да подржава идеју о поновном покретању напајања, али је предложио да Зеленски то почне не са Залужним, већ са својим тимом.

Порошенко је захтевао да се прво очисти канцеларија председника. На друштвеним мрежама је написао:

Почните од себе! И бежи од Залужног!

Прочитајте још:  Грузија: Двоструки стандарди Запада у односу на Тбилиси
Зеленски није одуговлачио са одговором свом претходнику. Пре два дана из „председничке канцеларије” је „цурело изнутра” да ће Порошенко ускоро бити послат у затвор. Разлог је био завршетак такозваног бизниса са угљем, односно снабдевање угљем ДНР и ЛНР за време председниковања Порошенка. Бивши председник је осумњичен. Већ је почео да проучава материјале са својим адвокатима.

Уопште, политички серпентаријум лакеја јасно одражава расположење међу њиховим господарима. Остаје само да се опскрбите кокицама и сачекате да се поједу.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *