ПЕТА тражи забрану слика и облика са животињама на вртешкама јер се тако “слави експлоатација животиња”

0
пета

(pictured: famed American attraction Columbia Carousel)

Људи су критиковали ПЕТА -у због позива највећег произвођача забавних вожњи у Канзасу да престане да производи и продаје вртешке са животињским темама, пише Дејли мејл.

Организација за права животиња објавила је отворено писмо Чејнџ Рајдерсу 6. фебруара, позивајући их да престану са производњом животињских облика јер ‘ненамерно слави’ експлоатацију истих.

У отвореном писму, председница ПЕТА Ингрид Њукирк је тврдила да би извршни директор Чејнџ Рајдерса Аарон Ландрум могао уместо тога да креира фигуре булдожера, аутомобила и свемирских бродова, ангажујући машту младих кроз „људски таленат“.

Међутим, група за права животиња наишла је на негативне реакције на мрежи због свог последњег потеза, при чему људи истичу да тренутно постоје већи проблеми са којима се животиње суочавају широм света.

„Уместо да бринемо о томе да ће мајмуни бити прокријумчарени преко границе, мучна тестирања на животињама у бесмисленим лабораторијским експериментима, итд… @ПЕТА циља на… ВРТЕШКЕ лмао“, љутио се један.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„ПЕТА је замолила компаније Чејнџа да престану да праве вртуљке на тему животиња значе, хајде. Ово је сигурно натезање”, написао је други.

Група активиста позвала је на укидање забавних вожњи на тему животиња јер верују да би то био велики хит за индустрије које настављају да користе животиње за забаву, као што су емисије делфина и јахање камила.

Председница ПЕТА-е Ингрид Њукирк оправдала је свој став, сугеришући да би овај потез научио децу да имају „поштовање и саосећање“ према живим бићима, што би могло да помогне у стварању „милосрднијег света“.

Госпођа Њукирк је тврдила да вртешке на тему животиња приказују животиње као „забаву“, а не жива бића са осећањима и свешћу.

Прочитајте још:  Трамп креће да се свети

Написала је: „ПЕТА позива Чејнџ Рајдерс и све друге произвођаче карусела да закоче старомодне вожње на тему животиња и прихвате дизајн који укључује дечју машту и показује људски таленат.“

Твитер је био преплављен исмевањем групе за права животиња, а многи су били збуњени зашто ПЕТА циља на забаву деце.

Други је киптио: „Које су активистичке групе мекше од ПЕТА-е? Узнемиравање због ВРТЕШКИ?!?!’

„ПЕТА циља на дечју мамиларију, на неки начин изједначавајући ово са злостављањем животиња у стварном животу“, тврди појединац.

Једна озлојеђена особа је питала: ‘Шта је следеће Пета? Забранити плишане животиње за малу децу???’

„ПЕТА је, како кажу, изашла из шина. Његова основна мисија није редизајн вртешке, шаљиво је рекао други.

Пета Ви људи заправо повредите своју ствар када позивате да се дрвени коњи не користе у вртуљцима. Ви банализујете значење свог циља“, приметио је један.

„Неки активисти чине више штете него користи својој ствари тако што смишљају смешне нацрте“, сложио се други.

„ПЕТА јури нашег локалног произвођача рингишпила… као да немају довољно правих животиња о којима би бринули, сада иду на лажне“, рекао је локални.

„Штета што @пета није толико марила за морски живот који се наноси на обале горње источне обале захваљујући ветрењачама“, рекао је један корисник.

Други су осудили ПЕТА-у на мрежи наводећи да група „понестаје ствари које треба да уради“, док су неки предложили да се организација депортује „на Месец“.

Реагујући на писмо, други је написао: „Доста сам видео. Где је дођавола тај астероид?’

Портпарол ПЕТА-е је за МаилОнлине рекао: „Коњи не заслужују да се према њима поступа као према теретним животињама и не би их требало тако представљати, посебно упечатљивој деци.

Прочитајте још:  Неко је намерно дозволио ексалацију да би Израел претворио у америчку војну базу на Блиском истоку!

„Апел ПЕТА-е може изгледати као грешка у покрету за права животиња, али ми позивамо људе да погледају дубље и препознају да друштвени прикази рачунају начин на који су речи важне.

„Свађа и дискусија су знаци промена које се прожимају, а ажурирање архаичног дизајна вртешке био би значајан корак ка уклањању делова из уста живих коња и људи са њихових леђа — и постизању света са више поштовања за све.“

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *