СНВ Косова и Метохије поручило Српској листи: Што даље од данашњег протеста у Косовској Митровици!

0
косова

Косовска Митровица (Фото: Весна Веизовић / Васељенска)

Српско национално веће Косова и Метохије подржава захтеве Удружења пензионера Косова и Метохије и има разумевање за њихово незадовољство и бригу, јер је шовинистичка и недемократска власт Аљбина Куртија својом антисрпском политиком у потпуности угрозила економску, социјалну и националну егзистенцију Срба на Косову и Метохији.

Српско национално веће је већ раније реаговало на бескрупулозну политику етничког чишћења коју Косовска влада спроводи и захтевало да се са таквим односом према недужном и голоруком народу одмах престане. Такође смо најавили да ће, ако се таква политика настави, у противном, неминовно доћи до револта и реакције угроженог народа и његове грађанске непослушности.

Очекујемо да организатори неће дозволити да несрећу народа и скуп искористе политичке партије, поготову не тзв. Српска листа, која поред власти у Приштини, сноси највећу одговорност за стање у коме се наш народ нашао. Захтевамо од „Српске листе“ да буде што даље од скупа и не покушава да скуп употреби за своје политичке циљеве и „прање“ од своје одговорности.

Позивамо све заинтересоване да на скуп дођу у својству грађана и тиме покажу зрелост, али и отпор политичким манипулаторима. Од тога колико ће данашњи скуп бити достојанствен, у многоме ће зависити даља борба нашег народа против шовинистичке и дискриминаторске политике једног од највећег мрзитеља српског народа, Аљбина Куртија, али и против издаје српске власти, која је на делу!

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Како радили, тако нам Бог помогао!
Информативна служба СНВ КиМ

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *