БИТИ ПАТРИЈАРХ НИЈЕ САМО ПРИВИЛЕГИЈА,НЕГО И ОБАВЕЗА! Јавни позив СПЦ да поведе верни народ у одбрану Косова и Метохије

2

Браћо и сестре, време је да сви заједно понесемо део косовско-метохијског крста.

Позивамо СВЕТУ СПЦ да нас поведе.
У наставку објаве следи писмо, које ћемо послати Светом Синоду и свим епархијама СПЦ.

СВЕТИ СИНОДЕ,

С вером у Бога Оца, и Господа нашега Исуса Христа, и Духа Светога, обраћа вам се ваше српско православно стадо.

Сведочимо да су се над нашом Светом земљом, Косовом и Метохијом надвиле силе зла.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Црне птице грабљивице нападају наша вековна огњишта, наше светиње, гробове наших предака, дете у колевци, пуцају у све српско, убијају све што се српским именом зове.

Раније су нам палили светиње, цркве и манастире, а сада их присвајају, отимају и приписују себи, врше тихи погром нашег народа… Наш народ нестаје са КиМ.

Кроз историју смо увек налазили спас у Господу нашем Исусу Христу.

Упркос тешким искушењима у нашем историјском трајању, СПЦ, Светосавље и наша традиција је својом оригиналношћу и посвећеношћу вери и народу, очувала наш идентитет и посебност.

У најтеже време за српски народ, за време турске владавине, и поред свих невоља доживљаваних у том добу, ипак се у српском народу није угасила вера и љубав према својој православној цркви. Свештеници и монаси су увек били ту, учили, тешили и храбрили свој народ. СПЦ и наше јуначке епске песме су нас одржале. А певало се највише о Косову, Кнезу Лазару, Милошу Обилићу, Краљевићу Марку.

И данас, када се српски народ налази на распећу, очекује од СПЦ да у овим тешким временима покаже мудрост и спремност да оправда историјску улогу коју има у животу Срба.

Прочитајте још:  Ненад Рашић гласао да се српским домаћинима одузме земља у Лепосавићу и Зубином Потоку

Данас је нашем народу на КиМ потребна наша помоћ.

Да ли СПЦ има план како да том народу помогне?

Бити патријарх или владика СПЦ није само привилегија већ и обавеза.

Очекујемо да покажете да сте дорасли тренутку и историјској улози на коју вас је Господ позвао и поставио вас на чело СПЦ.

Ми, српски православни народ, сматрамо да је време да сви заједно понесемо део косовско-метохијског крста.

Само уз Господа и Крсни ход, можемо спасити наше светиње, нашу духовну колевку, нашу духовну вертикалу саздану од Светосавља и Косовског завета, наше исходиште и наш српски свет. Јер само уз веру у Господа и по милости Божјој можемо осетити благодат, милост, мир и спас за наш народ на КиМ.

Као што знате Србија и српска државност се брани на КиМ. Ако изгубимо КиМ наши непријатељи се неће ту зауставити. Нико се неће осећати спокојним.

Да ли ће се тада оно што остане од Србије и српског света бранити у Београду? Свака држава око нас гледа крвавим очима да нам отцепи по парче земље. Иако смо им свима већ “дали” по то парче.

Човек се спасава само у Богу и уз Бога, зато је неопходно да увек будемо са Христом, да би и Он био у заједници са нама и помогао нам да се спасемо.
Само уз Господа и Крсни ход  можемо се одбранити од сила зла које су се надвиле над нама.

Српски народ се није предао, српски народ се не предаје!

С вером у Бога Оца, и Господа нашега Исуса Христа, и Духа Светога, ваше православно стадо.

Прочитајте још:  Вучићев пријатељ Еди Рама: Албанци постигли доста тиме што Србија позива Косово да прихвати иницијативу "Отворени Балкан", а у оквиру које нема граница између Албаније и Косова

Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

Група администратора српских патриотских телеграм канала

Адресе на које треба слати ово писмо:

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “БИТИ ПАТРИЈАРХ НИЈЕ САМО ПРИВИЛЕГИЈА,НЕГО И ОБАВЕЗА! Јавни позив СПЦ да поведе верни народ у одбрану Косова и Метохије

  1. Svaka čast ovim ljudima, nadam se verodostojnom odgovoru svetog sinoda SPC. Pročitao sam barem jednu kvalitetnu i normalnu vest u poslednjih nekoliko godina. Povedite nas braćo dok ne bude kasno, vreme teče nasoj braci treba pomoć.Pozdrav iz Toplice.

  2. Тачно – српски народ се није предао, српски народ се ПРОДАО!
    Шта очекивати од патријарха који љуби руку сатанисти из Ватикана – папи. Шта очекивати од разно разних владика ђубради које умањују број српских жртава у Јасеновцу. Шта очекивати од сатане, такзв. српског патријарха који предаје томос измишљеној македонској православној цркви као и измишљеној македонској “нацији”. Таква сподоба слуша свог политичког господара који слуша своје западне газде. И такав ће да поведе СТАДО? Њега и ткзв. издајнички синод СПЦ уопште не занима Космет, српски народ на њему и српска колевка. А можда би их занимао један добар земљотрес од 6-7 по Рихтеру ако погоди Београд?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *