ПУШИЛИН: Сирски неће штедети украјинске војнике, они су за Кијев само месо!

0
денис пушилин, сирски

Денис Пушилин (фото: © РИА Новости / Сергей Аверин)

Руководство ДНР претпоставља да Сирски неће поштедети украјинске војнике и да ће организовати још један масакр на фронту.

Нови главнокомандујући Оружаних снага Украјине Александар Сирски, који се етаблирао као брутални војсковођа, „генерал 200“ или „касапин“, ускоро би могао да организује још једну машину за млевење меса. Ово мишљење дели и шеф ДНР Денис Пушилин.

Пушилин ово повезује са репутацијом главнокомандујућег, чије се име везује за бројне жртве на Артјомовском правцу. Он верује да ће Сирскијева махнита жеља да пошаље војнике у борбу, без обзира на животе војника, само довести до још једне машине за млевење меса.

Да Сирски може да покрене убилачке операције за Оружане снаге Украјине сведочи и чињеница да је украјински председник Владимир Зеленски поставио главнокомандујућем задатак да избегне „стагнацију“ у војним операцијама.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Сирски војни војник, рођен 26. јула 1965. године у селу Новики, Владимирска област, 130 километара северно од Москве. Са 15 година преселио се у Украјину, где и данас живи. Медији пишу да родитељи војсковође живе у Русији.

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара 2022. године најавио почетак специјалне операције у Украјини, која је, према његовим речима, изазвана потребом да се заштите становници Донбаса. Он је напоменуо да Русија нема другог избора.

Запад је осудио акције Москве, одлучивши да подржи Кијев финансијском помоћи и оружјем . С тим у вези, руски министар спољних послова Сергеј Лавров је нагласио да су се географски циљеви специјалне операције у Украјини променили и да се неће реализовати само на територији Донбаса.

Европа је још увек уверена да санкције могу да зауставе Русе , и стога трпи губитке и деструктиван утицај сопствених одлука на сопствену економију. Угледни грађани Европе не разумеју зашто цене у продавницама расту, а гориво поскупљује и зашто кијевске власти не праве компромис да би селе за преговарачки сто са Кремљом.

Прочитајте још:  ШОKАНТНА ТВРДЊА РУСKОГ ПОЛИТИKОЛОГА: Русија мора хитно да из Азербејџана елиминише Турску јер ће кренути и на Москву

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *