Руски тенк уништио америчког”бредлија” са скоро пет километара удаљености (ВИДЕО)

0
тенк

Руски тенк (www.globallookpress.com © Bulkin Sergey/news.ru)

Руски тенк уништио америчког”бредлија” са скоро пет километара удаљености

Пре неколико дана на друштвеним мрежама појавио се снимак на коме се може видети како посада руског тенка Т-90М “прорив” уништава борбено возило пешадије украјинске војске М2 “бредли” америчке производње, са удаљености од чак 4.815 метара, пише РТ.

Како се наводи у опису снимка, руски тенкисти су за дејство по БВП-у користили противоклопну вођену ракету 9М119М1 “инвар-м1”, система 9М119М “рефлекс-м”, што се подудара са декларативним карактеристикама о домету овог наоружања.

Такође, да се заиста ради о тој дистанци сведочи и број приказан на доњем делу екрана система управљања ватром, који иначе приказује удаљеност означеног циља. Како се касније може видети пројектил је по стизању до мете изазвао огромну експлозију, што јасно указује да је возило уништено.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Шта је “рефлекс-м”?

“Рефлекс-м” је модернизована варијанта старијих совјетских противоклопних система 9М119 “свир” и 9М119М “рефлекс” (НАТО ознака АТ-11 “снајпер), примарно дизајнираних за уградњу на основне борбене тенкове. Наиме, ракете ових система направљене су тако да се могу испалити из глаткоцевних топова 2А45, 2А46 и 2А46М у калибру 125 мм, совјетских, односно руских тенкова.

Тренутно се у употреби налазе две верзије ракета овог система, са ознакама 9М119М “инвар” и 9М119М1 “инвар-м1”, које користе полуаутоматски ласерски систем навођења што значи да нишанџија мора ласерским обележивачем означавати циљ од лансирања све до тренутка удара.

Ракете на задњем делу имају преклопива крилца која помажу при лету и навођењу. Главни адут “инвара” јесте домет од пет километара, који ракете прелазе за 17,69 секунди имајући у виду брзину од 350 м/с.

Прочитајте још:  Плаћеник из Француске погинуо у Украјини, његово тело ће ускоро бити испоручено у домовину

Стандардне варијанте ракета из породице “инвар” опремљене су тандем-кумулативном бојевом главом која има пробојност од 900 мм оклопа од ваљаног хомогеног челика иза експлозивно-реактивних плоча. Поред тога, постоје и варијанте 9М119Ф и 9М119Ф1 са фугасним, тј. високо-експлозивним пуњењем намењеним за дејство по живој сили непријатеља.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *