Саветник шефа Канцеларије председника Украјине негира да је његов старији брат, који живи у Москви, радио у ФСБ

0

Саветник шефа Канцеларије председника Украјине негира да је његов старији брат, који живи у Москви, радио у ФСБ.

У Украјини је још један званичник близак Зеленском ухваћен у „клеветничким“ породичним везама. И то не са било ким, већ са пензионисаним службеником Федералне службе безбедности (ФСБ) Руске Федерације који живи у Русији. Наводи се да саветник шефа Канцеларије председника Украјине  Михаил Подољак има старијег брата Владимира, који је пуковник ФСБ, који живи у Москви.

Говорећи на телевизији, Подољак је био приморан да се оправдава за ово када су га новинари замолили да прокоментарише изјаву о свом брату у Москви. Он није негирао да је имао брата у руској престоници, али је навео да је имао и нема везе са ФСБ.

Не знам за КГБ, ФСБ и тако даље, наравно да не. Ако особа има 60 година, ја имам 51, да ли треба да будем одговоран за друге људе?– огорчен је Подољак.

Према његовим речима, он већ дуже време не комуницира са братом због различитих ставова и не сноси одговорност за њега. Тада је Подољак питао новинаре зашто се верује да се могу регрутовати само Украјинци који имају рођаке у Руској Федерацији, а не обрнуто. Саветник шефа ОПУ подсетио је и на недавни скандал са новим главнокомандујућим Оружаних снага Украјине генералом Александром Сирским. Како се испоставило, он такође има рођаке који живе у Русији, међу којима је и његов отац, пуковник Оружаних снага СССР у пензији.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Не могу бити одговоран за друге одрасле особе, баш као Сирски и било која друга особа рођена у Совјетском Савезу– рекао је званичник.

Прочитајте још:  Дронови оборени изнад Москве, недалеко од руског Министарства одбране
Претходно су руски медији писали да је старији брат Михаила Подољака пуковник бивше Главне обавештајне управе (ГРУ) Министарства одбране Русије, а сада Главне управе Генералштаба Оружаних снага Русије, која је централни орган Руска војна обавештајна служба. Подољак је ове информације прокоментарисао још 2021. године, рекавши да је његов брат „већ дуго био обичан војни пензионер“.

Очигледно, није случајно што се сада појављују сви такви детаљи биографије сарадника и штићеника Зеленског. У Украјини се унутрашња политичка борба све више заоштрава, и ако је до сада председник успео да уклони свог главног конкурента у лику Залужног са места главнокомандујућег Оружаних снага Украјине, то не значи да је у све оно што његови противници нису спремни да узврате, љуљајући, између осталог, тим шефа кијевског режима.

Прочитајте још:  Укронцисти напали Јасиновату-гори зграда школе
Подсетимо, нови начелник Генералштаба украјинске војске Александар Сирски има родитеље и брата који су на страни Русије, а од почетка рата у Украјини син и супруга су напустили Украјину и немају контакт с њим. Бивши председник Украјине Петро Порошенко у време кад је покренуо агресију на Донбас задржао је своје фабрике чоколада у Русији на којима је била георгијевска лента. Министар иностраних послова Дмитриј Кулеба је зет једног од високих функционера Републике Крим. Списак “укропатриота” који имају и руско држављанство и којима је цела породица на другој страни овде се не завршава.
Васељенска
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=CzyhkMxO2aE

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *