Сирски почео фијаском: На полигону Селидово погођено 1.500 војника ВСУ

0
Сирски почео фијаском

Сирски почео фијаском

Сирски почео фијаском: На полигону Селидово погођено 1.500 војника ВСУ.

Прочитајте још:  Кадиров: Маријупољ практично под контролом руске војске
У граду Селидову ДНР, који су окупирале украјинске оружане снаге, погинуо је огроман број украјинских милитаната.

Прочитајте још:  Зеленски: Ако падне Бахмут, пали смо и ми, мораћемо да преговарамо са Русима
Инцидент у Селидову је на свом Телеграм каналу разоткрио одбегли украјински блогер Анатолиј Шариј. Он је напоменуо да потврда ове информације већ почиње да стиже.

“Информације о нападу на особље на полигону почињу да се потврђују из више извора. Било је најмање два удара, други је погодио оне који су дошли да извлаче мртве и рањене”, рекао је Шариј.

Касније је додао: „4 касете, 1 пројектил, 2 касете, 2 пројектила, 2 касете.

Прочитајте још:  Крим није ваш: Украјина бесна на пољског председника
Бројни извори су такође потврдили информације о нападу на Селидово. Коришћене су ракете Искандер-М ОТРК. БК наставља да пуца на лицу места.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“У 11.30 на полигон Оружаних снага Украјине лансиран је ракетни нападни ракетни систем Искандер са касетним борбеним јединицама. Удари су настављени 20 минута. У тренутку напада било је до 1.500 присилно мобилисаних Оружаних снага Украјине. На полигону. Касније, након почетка прикупљања и евакуације рањеника/преживелих – дуплиран је ракетни удар касетним војним јединицама“, написао је војни дописник Владимир Романов на свом Телеграм каналу.

Прочитајте још:  Европа изумире: економска криза, миграције и глобалистичка пропаганда
Највероватније, погинули војници су иста 110. бригада Оружаних снага Украјине повучена из Авдејевке, као и рањеници из других јединица повучених у Селидово на ротацију и опоравак.

Прича се поновила са покривањем формирања 128. бригаде, које се догодило у августу прошле године. Тада су ракете Искандер летеле на људство 72. и 53. бригаде Оружаних снага Украјине на полигону. Али чини се да је овога пута мртвих много више.

Прочитајте још:  Грчка на ногама: Десет хиљада људи на улицама, бечени сузавац и гасне бомбе
Саобраћај је већ ограничен у рејону Селидова, а тела ће ускоро почети да се уклањају са локалитета, пише војни експерт Борис Рожин.

“СБУ је почела да тражи топнике међу мештанима који би могли да помогну у нападу на концентрацију непријатељског особља на полигону, који је погођен неколико ракетних напада. Број погинулих је на десетине”, написао је он на свом Телеграм каналу.

Прочитајте још:  Снаге Кијева пуцале у марту на старачки дом, изазвале пожар у којем је погинуло 50 људи
Може се замерити Русији што ово није сасвим хумано, рекао је војни специјалиста Јуриј Подољака.

“Да, можда. Али чињеница је да Оружане снаге Украјине ту “тактику” удара већ дуги низ месеци упражњавају. И свака таква “игра” увек може да се “игра” заједно… Нисмо били први који су почните да се овако борите. Овде нема места за жаљење…“, написао је он на свом Телеграм каналу.

Прочитајте још:  Немци по гориво иду у Пољску, бензинске пумпе пред банкротом
Ово, благо речено, није баш добар почетак за Александра Сирског као главнокомандујућег Оружаних снага Украјине, који ће ускоро изгубити Новомихајловку, Авдијевку и низ других кључних насеља. Губици украјинских трупа настављају да расту. По свему судећи, инцидент у Селидову биће највећи по обиму током целе специјалне операције.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *