Варварство лажног „председника“: Курти зауставио још једну пошиљку динара, возило заустављено на Јарињу

0
Македонска полиција раскринкала Куртија

Македонска полиција раскринкала Куртија

Варварство лажног „председника“: Курти зауставио још једну пошиљку динара, возило заустављено на Јарињу.

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је да је по налогу Аљбина Куртија, на административном прелазу Јариње забрањен пролазак још једне пошиљке динара, намењених за исплату плата, пензија и социјалних давања за Србе и друге неалбанске становнике Косова и Метохије чији опстанак зависи од прилива средстава из буџета Републике Србије.

Он је рекао да припадници Куртијеве полиције не само да су забранили улаз динара, него су на административном прелазу према представницима Народне банке Србије и компаније „Хендерсон“ демонстрирали „осионост и грубост“, а затим их отерали уз претњу хапшењем.

Како је истакао, тиме је Курти јасно поручио да такозвани прелазни период је чиста лаж, и да је све време у току рад на операционализацији одлуке о забрани динара.

„Новац је послат према свим установљеним вишедеценијским процедурама, а које предвиђају да пошиљку динара на Јарињу са свим потврдама преузима британска компанија ‘Хендерсон’ и превози их до трезора у Лепосавићу, али је улаз динара забрањен. Куртијев ‘прелазни период’ је ништа друго до шарена лажа осмишљена да замаже очи политичким круговим на Западу који су му јасно поручили да је нападом на елементарне услове опстанка српског народа на Косову и Метохији отишао предалеко“, рекао је Петковић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према његовим речима, очигледно је да су Куртијеве поруке да динар није забрањен на Косову и Метохији лаж и бесрамна пропаганда, а да се његов план етничког чишћења српског народа из покрајине реализује без икакве задршке.

Прочитајте још:  Куртијеви терористи привели па пустили тројицу Срба

Једна пошиљка динара већ је била блокирана 7. фебруара на прелазу Јариње, и то, како је рекао, као и овога пута, без икаквог званичног објашњења и одбијенице.

Петковић је апеловао на међународну заједницу да додатно појача притисак на Приштину да трајно одустане од једностране одлуке о забрани динара, јер очигледно експлицитне вербалне поруке неодобравања које је Курти добијао последњих дана нису делотворне.

Истовремено, позвао је српски народ на Косову и Метохији на стрпљење и уздржаност, јер ће Београд несумњиво наћи начин да спречи Куртијеве науме, и да осигура опстанак српског и другог неалбанског становништва у нашој јужној покрајини, преноси Спутник.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *