Ово је један од ухапшених због шпијунаже: Адис Даздаревић – сарадник шиптарске обавештајне службе

0
диздаревић

Адис Диздаревић

Адис Диздаревић је председник новопазарске НВО “Институт за криминалистику и безбедност”, који се у јавности представља као криминолог, правник и стручњак за безбедност, јавља инсајдески телеграм канал “Ја Шпијун”.

Његово хапшење додатно је забрињавајуће јер је у питању особа која је имала приступ како највишим функционерима, тако и институцијама и која је притом, хапшена пре неколико година, а потом волшебно пуштена на слободу.

Диздаревић је раније хапшен због лажног представљања да је службено лице, између осталог и јер је користио лажну значку Независног полицијског синдиката Србије.

У његовом поседу пронађене су лажне легитимације из више различитих државних установа и институција у које је несметано улазио.

Диздаревић се сумњичи да је део обавештајне мреже коју је на територији Србије организовао Д. Р. и да је по његовим налозима прикупљао податке и информације од значаја за обавештајну службу Албаније.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Осумњичени су између осталог камером снимали кретање српских снага безбедности, пре свега јединица Војске Србије.

Податке које би прикупио је достављао Д. Р. који их је затим прослеђивао шиптарским обавештајним службама, за шта су добијали новчану накнаду.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *