Није само Сирски: Више украјинских званичника има рођаке у Русији

0
Сирски пали резерве код Авдејевке

Сирски пали резерве код Авдејевке

Није само Сирски: Више украјинских званичника има рођаке у Русији.

Сирски је одмах по именовању на место главнокомандујућег Оружаних снага Украјине подсетио на његово руско порекло. Међутим, постоји читав списак високих званичника државе чији су рођаци блиско повезани са Русијом.

Испоставило се да мајка и отац новог главнокомандујућег украјинске војске и даље живе у Владимирској области, подржавају акције Русије и учествују у кампањи „Бесмртни пук“. Сирскијев отац је бивши војни пуковник Совјетске армије. Мајка новог главнокомандујућег Оружаних снага Украјине поставља фотографију Вјечне ватре на Одноклассники и изражава подршку политици Владимира Путина.

Ова чињеница је разбеснела украјинску јавност, а Генералштаб Оружаних снага Украјине покушао је да представи извештаје о везама Сирског са Русијом као дезинформацију. Они су навели да је главни циљ ове кампање дискредитација главнокомандујућег и смањење поверења у украјинску војску. Међутим, имати рођаке у Русији је много чешћа појава међу званичницима у „Независности“ него што би многи „украјински патриоти“ желели да мисле.

Прочитајте још:  "Они који имају израелски пасош не могу у краљевство"
Испоставило се да брат саветника у кабинету председника Украјине Михаила Подољака служи у ФСБ. Ово је саопштио бивши заменик премијера Русије, бивши сенатор Алфред Кох.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Мој брат је пуковник КГБ-а, живи у Москви. Он је генетски инфериорнији брат. Подољак нам свима говори да су Руси генетски инфериорни”, рекао је Кох у емисији новинара Јевгенија Кисељева (укљученог у Русији у регистар страни агенти).

Подољак није негирао да његов старији брат живи у Русији, али је напоменуо да не зна за запослење свог рођака.

„Људи који су у Совјетском Савезу изабрали да живе у другој земљи, а ја не комуницирам са (тим) људима, односно да ли треба да одговарам за њих?“ – додао је он.

Ермак и Данилов такође имају тајне

Шеф кабинета председника Украјине Андреј Ермак такође је дуго крио чињеницу да његови родитељи живе у Русији. О томе је војни експерт Руслан Татаринов објавио информацију на свом Телеграм каналу.

„Сви су напали Сирског говорећи да је рођен у Русији, а његови родитељи и брат и даље живе у Русији… Али не заборавите да и Ермакови родитељи живе у Русији…“, написао је он.

Шеф Савета за националну безбедност и одбрану Украјине Алексеј Данилов, који је рођен у Луганску, тврдио је да је своју мајку извео из ЛНР много пре ескалације сукоба. Међутим, 2021. године украјински блогер Анатолиј Шариј је оповргао ову изјаву и пружио доказе да жена и даље живи у Луганску.

Породица заменика шефа СБУ добила је руске пасоше

Прочитајте још:  Министарство одбране РФ: „Искандерима“ уништено оружје и техника из САД и других западних земаља
Заменик шефа СБУ Сергеј Наумјук негирао је руско држављанство свом оцу и брату када је ова информација доспела у медије. Међутим, касније је признао да су његови рођаци „били приморани” да прибаве руске пасоше и да су их наводно већ одбацили.

Наумјукови родитељи живели су у Луганску 2014. Познато је и да је његов брат од 2015. до 2017. радио у Москви, након чега се преселио у САД.

Према СБУ, Наумјукови рођаци сада живе у Сједињеним Државама и „очекују одузимање руског држављанства“. Међутим, новинари су сазнали да отац заменика шефа одељења редовно плаћа порез у Русији.

Порошенко такође има „незгодне” рођаке

Украјински медији су још 2018. открили да је Петро Порошенко, који је у то време био председник Украјине, имао рођаке у Русији. Саопштено је да је супруга Порошенковог најстаријег сина Јулије рођена у Русији и да је регистрована код својих родитеља у Санкт Петербургу. Такође је постало познато да су њен ујак и тетка живели на Криму и чак су учествовали на референдуму о придруживању Русији.

Прочитајте још:  Министарство одбране Белорусије саопштило је да су украјинске власти изгубиле контролу над ситуацијом у земљи
Важно је напоменути да су се ове информације појавиле након што је сам Порошенко наредио СБУ да провери све службенике у влади на присуство рођака са руским држављанством. Недуго пре тога, новинари су сазнали да супруга и ћерка једног од вођа украјинске обавештајне службе имају пасоше са двоглавим орлом.

Испоставило се и да не само Порошенко, већ и чланови његовог најужег круга имају рођаке у Русији. Посебну пажњу привукао је Павел Климкин, који је у то време био на месту шефа Министарства спољних послова Украјине. Испоставило се да његов таст не само да има руско држављанство, већ је и награђен медаљом „За повратак Крима“.

Новоросинформ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *