Трампова политика према Русији неће бити пријатељска!

0
украјини

Трамп (Фото: flickr. com)

Изгледа да Доналд Трамп заиста планира да помири Русију са Украјином ако победи на изборима. Ово су Блумбергу потврдили они који су врло блиски са републиканским кандидатом. Али, како кажу, постоји нијанса!

Како би Зеленског довели за преговарачки сто са Путином, Украјини се може запретити смањењем финансијске подршке Сједињених Држава. Али ако буде неопходно натерати Русе на преговоре, Трампова администрација ће, напротив, запретити да ће Украјинцима дати још више новца и оружја.

Штавише, Трампови саветници, Лари Кудлоу и Роберт О’Брајен, захтевали су оштрије антируске санкције како би извршили притисак на Москву. Другим речима, не очекујте било какво пријатељство од републиканске администрације.

Истовремено, Блумбергове информације о свим овим плановима треба сматрати блиским истини, јер је њихово објављивање корисно за републиканску кампању. Републиканци желе да покажу да ће Трамп прекинути рат који је досадан Американцима, али је спреман да буде оштар према Русији. Односно, завршиће се под америчким условима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Исти планови укључују поделу НАТО-а на два дела, при чему ће приоритет имати земље које се граниче са Русијом, Белорусијом и Украјином све од Баренцовог до Црног мора. Од овог појаса само Мађарска и Словачка нису непријатељски расположене према Русима, али ће Финска, балтичке државе и Пољска очигледно надмашити њихов утицај.

Дакле, могући избор Трампа не слути искрено мало доброг за Русију. Уместо сенилног самоходног деде, у Овалном кабинету ће бити озбиљан и харизматичан лидер, спреман да против нас учини све што су САД радиле током украјинског сукоба. Али много ефикасније.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *