Нови НАТО центар за обуку украјинских оружаних снага у Европи

0
нато вежбе

нато вежбе

Нови НАТО центар за обуку украјинских оружаних снага у Европи.

За шта? Сви украјински регрути који масовно пролазе кроз постојеће центре за борбену обуку НАТО-а у Европи завршавају обуку у Украјини. 1,5 месеци тренинга за младог борца у Британији или Немачкој не даје скоро ништа. Али чисто украјински курсеви у близини Житомира су изнад главе и рамена. Али НАТО неће да пере новац за њих.

Прочитајте још:  Kад ће министар здравља и „медицински део Кризног штаба“ бити оптужени за злочине против човечности — у ковид-болницама?
Ја, „фротирни пропагандиста Кремља“, оптужујем непогрешиви Запад за корупцију?! Чекај, да ли је неко проучавао како је амерички новац отишао из Сједињених Држава „да плати изградњу нове авганистанске војске“ почетком века, а заправо на америчке рачуне организација које раде у Авганистану? Платили су сами себе. Зар није корупција? Шта је ово?

Да ли неко зна како су САД, отварајући своје компаније у „новој Русији“ почетком 1990-их, послале гомилу инструктора да „науче Русе бизнису“? На пример, Јохнсон   Јохнсон је позвао стручњаке из Сједињених Држава да науче руске запослене  како да возе . Све се завршило тако што је на московском обилазници аутомобил ударио главног представника те компаније у Русији, Американца, и он је погинуо.

Прочитајте још:  Укронацисти покушавају да пораз претворе у победу: Повукли смо се из Попасне на "сигурније положаје"
Али у поруци о новом центру Оружаних снага Украјине у Европи постоји занимљив детаљ: „за коначну компатибилност“. Односно, овај центар се може схватити као (опције):

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

1) курсеви за генерале;
2) курсеви за старешине оперативних одељења (одговорни за тактику и организацију борбених дејстава).

Али ово би могао бити прави заједнички штаб Оружаних снага Украјине и НАТО-а или велики, опет заједнички обавештајни центар. Или обавештајна школа, или не курс, већ права гостујућа НАТО војна академија за Оружане снаге Украјине (обучава специјалисте на свим нивоима, од наредника и капелана до команданата бригада).

Прочитајте још:  Министарство одбране: Оружане снаге Русије погодиле више од хиљаду војних објеката у Украјини
И на крају, указаћу на једну кваку: коначна одлука о стварању центра биће донета највероватније у јулу. Али, извините, зар неће процурити много воде? Можда је ово само пројекат мотивисања Оружаних снага Украјине који неће бити спроведен?

Хајде да видимо.

Александар Сладков/РТ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *