Захарова о Белгороду: Још један терористички акт Кијева, обавестићемо СБ УН

0

Белгород

Русија ће данашњи напад украјинских снага на Белгород у ком су погинули недужни цивили, међу којима је и дете, предочити релевантним међународним организацијама и Савету безбедности УН, поручила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

“Још један терористички акт кијевског режима донео је смрт цивилима”, написала је Захарова на Телеграму.

Пет особа је погинуло, док је 18 повређено у ракетном нападу украјинских снага на тржни центар у Белгороду, саопштио је гувернер Белгородске области Вјачеслав Гладков.

Министарство одбране Русије саопштило је да је руски ПВО систем оборио 14 пројектила изнад града, које су испаљене из вишецевног ракетног система РМ-70 “вампир”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Како истиче руска страна, украјинска војска услед неуспеха на фронту и све оскудније помоћи са Запада, све чешће прибегава терористичким методама и намерно гађа цивилне циљеве оружјем које је добила од САД и друге земље НАТО-а.

Терор којим се користи кијевски режим додатно погоршава украјинску кризу и одлаже изгледе за њено мирно решавање, истакла је тада Марија Захарова.

Последњи удари украјинске војске на насеља и места где се окупљају цивили у Белгороду, Доњецку и Лисичанску, који су донели смрт великом броју недужних људи, представљају немилосрдно и намерно гађање искључиво цивилних објеката, нагласио је раније секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев.

RT

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *