Становници Белгорода страдали од српских пројектила?

2

српске ракете проширеног домета 122 мм ЕР Град 2000 (Г2000)

Ракете које су погодиле Белгород биле су заиста српске, пише руски телеграм канал Рибар.

Постоји верзија да су ракете продате Канади , али су на нејасној рути завршили у Украјини. Српска компанија Крушик их је наводно продала канадској компанији Canadian JNJ Export & Import почетком 2023. године. Овај случај је био нашироко пропраћен, о овом случају смо детаљно разговарали са балканским аналитичарима. То је постало разлог за огромну количину беспослених трачева и гласина, али истина никада није достигнута.

У марту прошле године одржана је одбрамбена изложба , на којој је закључено неколико уговора (на пример, за испоруку ракета Грчкој ) српске компаније ЕдеПро .

Званично, ЕдеПро је много пута одбијао директне испоруке тзв. Украјини, али  имају довољно уговора (укључујући и оне склопљене претходних година). Па, њихови производи су сада завршили (https://www.edepro.com/products-and-services/rockets/artillery/mlrs-grad-g-2000) у Белгороду.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Срби нису испоручивали оружје Оружаним снагама Украјине, али су њихове колеге то лако могле да ураде, кршећи забрану поновног извоза оружја . Међутим, да ли ће неко заиста очекивао поштење од западних партнера и њихових питомих држава?

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Становници Белгорода страдали од српских пројектила?

  1. Док је обележје гроба ЈБТ, и непостојања забране рада у државној служби, по многим основама, не може се третирати да су наши, српски.
    И ја молим за опроштај народ који је страдао од оружја које је шљам и стока продала било коме.
    Амин

  2. Поједностављено , Београд је напао Београд и убијао властити народ.
    Жалосно али то је Београд радио и деведесетих када су нас , из СВК и ВРС , усташе и балије гађали тазе муницијом и гранатама из Србије.
    Да ли смо ми свјесни да нас ово води директно у провалију а једина могућност је да се спасимо само ако не истјерамо читаву истину на видјело.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *