Федерална казнено-поправна служба објавила је смрт Наваљног

0

Алексеј Наваљни

Федерална казнено-поправна служба објавила је смрт Наваљног.

Алексеј Наваљни* преминуо је у поправној колонији број 3 у Јамало-Ненечком аутономном округу, саопштило је регионално одељење Федералне казнено-поправне службе.

„Шеснаестог фебруара године у поправној колонији бр. 3, осуђен је Наваљни А. А*. После шетње осећао сам се лоше, скоро одмах сам изгубио свест. Одмах су стигли медицински радници из установе и позвана је Хитна помоћ“, наводи се у саопштењу.

Покушали су да реанимирају Наваљног*, али су га лекари убрзо констатовали мртвим. Разлози инцидента се утврђују.

ФСИН је у ИК-3 послао комисију из реда руководилаца и запослених у оперативним и медицинским јединицама централног апарата одељења. Истражни комитет је организовао процесну проверу ради утврђивања свих околности инцидента. Према извору РТ, Наваљни* је претрпео крвни угрушак.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Војске ДНР и Руске Федерације уништиле су скоро све ватрене тачке укронациста у предграђу Мариупоља
Јавна надзорна комисија (ПОЦ) Јамало-Ненечког аутономног округа (Јамало-Ненецки аутономни округ) није примила никакве жалбе на здравље од опозиционог лидера Алексеја Наваљног*.

Званична представница Министарства спољних послова Русије Марија Захарова, коментаришући реакцију лидера НАТО-а на смрт Алексеја Наваљног*, рекла је да су њихови брзи закључци саморазоткривајући. О томе је написала на свом Телеграм каналу.

„Још нема форензичког испитивања, али су закључци Запада већ спремни“, рекла је Захарова.

Јенс Столтенберг је рекао да је „дубоко ожалошћен” смрћу руског опозиционог лидера Алексеја Наваљног* и подсетио да је Северноатлантска алијанса увек позивала на његово ослобађање.

Прочитајте још:  Вили Вимер: Морамо бити на опрезу као никада од 1945. наовамо
Генерални секретар НАТО-а је истакао да је неопходно „утврдити све чињенице, а Русија мора да одговори на сва питања у вези са његовом смрћу“.

Шеф Европског савета Шарл Мишел окривио је руске власти за смрт Наваљног, не чекајући резултате инспекције. „ЕУ сматра да је руски режим искључиво одговоран за ову трагичну смрт“, написао је Мишел на друштвеној мрежи Кс*, изражавајући саучешће породици Наваљног*. Сличне изјаве дали су и лидери неколико других земаља НАТО-а.

Прес-секретар руског председника Дмитриј Песков рекао је да је Владимир Путин одмах обавештен о смрти Наваљног*. Истражни комитет је започео процедуралну проверу.

*Алексеј Наваљни је уврштен на листу терориста и екстремиста.

Столетие.ру

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *