Шеф ДНР: Украјинци остављају рањене саборце и беже из Авдејевке, расуло

0

Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky

Оружане снаге Украјине хаотично напуштају своје положаје у Авдејевки, остављају своје рањене саборце и беже, рекао је саветник шефа ДНР Јан Гагин.

“Да, заиста, јединице Оружаних снага Украјине напуштају Авдeјевку, примећујемо да одлазе у расулу. Ово није оно што је најављивао главнокомандујући Оружаних снага Украјине Александар Сирски. Ништа слично. Ово што се сада дешава је бекство”, рекао је Гагин.

Сирски је раније саопштио одлуку о повлачењу украјинских јединица из Авдејевке. Како су потврдили у Оружаним снагама Украјине, ситуација за украјинске трупе у области Авдејевке је критична, гора него у Артјомовску (Бахмут), који је Кијев предао у мају 2023. године.

“Сви се сада спасавају. Има много напуштених рањеника које су тако оставили. Наши војници им пружају медицинску помоћ. Има јединица, појединаца, опреме – да, заиста, одлазе”, рекао је Гагин.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према његовим речима, још је рано говорити о преласку Авдејевке под руску контролу, пошто је потребно сачекати званично саопштење руског Министарства одбране.

Авдејевка је северно предграђе Доњецка, које су украјинске оружане снаге претвориле у моћно утврђено подручје. За град су се водиле жестоке битке.

Председник Русије Владимир Путин раније упитан да ли се може очекивати преузимање овог града, рекао је да се руска војска у зони СВО налази у активној одбрани и да у многим деловима побољшава своје положаје.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *